Engelli gençlerden aletli dalış

Bağcılar Belediyesi engelliler merkezinde eğitim gören 5 engelli, Beykoz'daki Sualtı Komutanlığı'nda eğiticiler eşliğinde dalış yaptı.

Engelli gençlerden aletli dalış
Engelli gençlerden aletli dalış
GİRİŞ 28.10.2014 17:08 GÜNCELLEME 28.10.2014 17:08

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı, Bağcılar Belediyesi, Kastamonu Üniversitesi ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Kurtarma ve Sualtı Komutanı Albay İlhan Öcalan, engellilerle dalış yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bu tür etkinliklerle engelli ve engelsiz bireylerin birlikte yaşama kültürünün geliştiğini söyledi.

Engellilerin ilk kez deniz ortamında dalış gerçekleştirdiğini aktaran Öcalan, "Kardeşlerimizin zoru başarma gayretlerini daima takdir ediyor, onların mutluluğunu yürekten paylaşıyoruz. Bu anlamlı günün gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise toplumda mutluluk ve huzurun gerçekleşmesi için bireysel mutluluğa önem verilmesi gerektiğini dile getirerek, toplumun her kesiminin düşündüğünü yapabilmesi sayesinde bunun gerçekleşeceğini kaydetti.

Engellilere fırsat verildiğinde birçok alanda başarı sağladıklarına vurgu yapan Çağırıcı, "Her şeyden önce kendilerini toplumla problemli insan olarak görmeyecekler. Diğer engelliler için de bu tür etkinlikler rehabilitasyon imkanı sağlıyor. Bağcılar Belediyesi olarak bunu önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

5 engelli genç, 10 dakika dalış yaptı

Etkinlik kapsamında Alkan Abukan, Hamza Demir, Mahmut Bereket, Ali Sağlam ve Muhammet Ali Aktaş, dalış öncesinde eğitmenleri tarafından bilgilendirildi. Dalış ekipmanlarını giyen engelli dalgıçlar, hocaları eşliğinde 10 dakika boyunca aletli dalış gerçekleştirdi.

Yaklaşık 10 metre derinlikte kalan engelli dalgıçlar, ellerinde Türk bayrakları ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı flamalarıyla sudan çıktı. Dalgıçların ailelerinin de takip ettiği etkinlik sonunda 5'i dalış yapan 15 engelli gence başarı sertifikası verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! Çok sayıda il için peş peşe uyarılar
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar