Irak'taki çatışmalar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Maliki: "Musul bir komplo sonucu IŞİD'in eline düştü"

Irak'taki çatışmalar
Irak'taki çatışmalar
GİRİŞ 22.11.2014 17:39 GÜNCELLEME 22.11.2014 17:39

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri el-Maliki, Musul kentinin "bir komplo sonucu" terör örgütü IŞİD'in eline geçtiğini ve bu nedenle ordunun çatışmaya girmeden çekildiğini söyledi.

Maliki, Dikar vilayetinin merkez kenti en-Nasıriyye'de basına yaptığı açıklamada, "Musul, bir komplo sonucu IŞİD'in eline düştü. Bu nedenle ordu birlikleri IŞİD militanlarıyla çatışmaya girmeden oradan çekildi çünkü kentin düşmesi için daha öncesinden bazı siyasi taraflar arasında yapılan anlaşma vardı" dedi.

Maliki, bahsettiği siyasi tarafların kimler olduğuna dair bilgi vermedi. Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı, "İşte o siyasiler daha sonra orduyu mezhepçi, Şii ve Safevi olarak nitelendirmeye kalkışanlardı. Hatta bunlardan bazılarının gözünde IŞİD'in Şiiler ve Maliki ile savaşmaya geldi" diye konuştu.

Bağdat'ın dış siyasetindeki son açılımları ülkenin milli çıkarları doğrultusunda olduğu sürece "doğal bir durum" olarak değerlendiren Maliki, "Bunlar Irak'ın daha önce uzak olduğu bölgesel çevrelerine yönelik yeni siyaseti kapsamında yapılan açılımlardır" ifadesini kullandı.

Terör örgütü IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, haziranda Musul başta olmak üzere Irak'ta bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz