Türk Ocakları Genel Merkezi Genel Başkanı Öz:

"Çözüm Süreci, Türk milletinin hassasiyetlerini törpüleme görevini başarıyla yerine getirmiştir"

Türk Ocakları Genel Merkezi Genel Başkanı Öz:
Türk Ocakları Genel Merkezi Genel Başkanı Öz:
GİRİŞ 30.11.2014 02:10 GÜNCELLEME 30.11.2014 02:10

Türk Ocakları Genel Merkezi Genel Başkanı Mehmet Öz, Çözüm Süreci'nin, Türk milletinin hassasiyetlerini törpüleme görevini başarıyla yerine getirdiğini belirtti.

Öz, yaptığı yazılı açıklamasında, Türk Ocakları Genel Merkezince her hafta düzenlenen "Ocakbaşı Sohbetleri"nde, Çözüm Süreci ve bölücülük meselesiyle güncel bazı olaylara değindiğini belirtti.

Kobani bölgesinde yaşanan olaylar sonrasında ülkede, PKK ve sempatizanlarında yapılan şiddet olaylarının olduğunu kaydeden Öz, "6-8 Ekim olayları açık bir kalkışmadır. Sonrasında örgütün ve uzantılarının yaptığı açıklamalar ise açıkça Türk devletine yönelik bir iç savaş tehdididir" değerlendirmesinde bulundu.

Öz, örgüt kanallarının yaptığı açıklamaların iyi tahlil edilmesi gerektiğini belirterek, "Çözüm Süreci, Türk milletinin hassasiyetlerini törpüleme görevini başarıyla yerine getirmiştir" görüşünü dile getirdi.

Ülke ve millet bütünlüğü açısından, çevredeki gelişmelerle birlikte giderek ciddiyeti artan bir tehlike olduğunu savunan Öz, açıklamasında şunları kaydetti:

"Öte yandan bin yıllık bir ortak yaşamanın yanında kültürel ve dini beraberlikten kaynaklanan, hem aileler düzeyinde hem de ülke coğrafyası açısından iç içe geçmişlik söz konusu. Devlet ya da hükümet cenahını temsil edenlerin daha gevşek veya merkezi hükümet kontrolünde bir yapılanmayı tercih ettiği söylenebilir. Bu coğrafyada siyasi sınırlar ve siyasi yapılar ya parçalı ve güçsüz ya da merkezi ve güçlü olmak durumundadır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi