Hollanda'da kuş gribi önlemleri yumuşatıldı

Hollanda’da özellikle ülkenin doğu kesimlerinde ortaya çıkan kuş gribi salgınına karşı alınan önlemler yumuşatıldı.

Hollanda'da kuş gribi önlemleri yumuşatıldı
Hollanda'da kuş gribi önlemleri yumuşatıldı
GİRİŞ 03.12.2014 12:03 GÜNCELLEME 03.12.2014 12:03

Ekonomi Bakanlığı, kümes hayvanlarında görülen hastalığın ortaya çıktığı 15 Kasım’da ülke genelinde yürürlüğe konulan kümes hayvanları ve ürünleri nakliyatına ilişkin yasağın salgın tespit edilen yerlerle sınırlandırıldığını açıkladı.

Buna göre, ülkenin doğu kesimi hariç diğer bölgelerinde yarından itibaren kontrollü nakliyata izin verilecek. Açıklamada, salgın tespit edilen çiftliklerin çevresindeki 10 kilometrelik alanda kümes hayvanları, yumurta ve tavuk gübresi taşınmasına ilişkin yasağın ise süreceği kaydedildi.

Grip salgının ülke geneline yayılmaması için çaba harcandığına işaret edilen açıklamada, özellikle hijyen kurallarına büyük önem verildiğine dikkati çekildi.

Hollanda’da 2003 yılında yaşanan büyük salgından sonra ilk kuş gribi vakasına 15 Kasım’da Utrecht eyaletine bağlı Hekendorp köyündeki bir tavuk çiftliğinde rastlanmıştı. Daha sonra Overijssel ve Güney Hollanda eyaletlerine de sıçrayan salgından dolayı üreticilerin haftada yaklaşık 10 milyon avro zarar ettiği belirtiliyor. İlk kuş gribinin tespit edildiği 15 Kasım’dan bu yana itlaf edilen kümes hayvanı sayısı ise 250 bine yaklaştı.

Hükümet, kuş gribinin yayılmasının önlenmesi için çaba harcarken, Kral Willem Alexander da geçen hafta salgından dolayı hayvanları itlaf edilen çiftçileri ziyaret etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!