Mısır İstihbarat Başkanının Bahreyn ziyareti

Bahreyn Başbakanı Al Halife: "Mısır'ın gücü, Körfez İşbirliği Konseyi'nin gücüdür. Bu nedenle herkes, Mısır'ın her daim güvende ve istikrarlı olmasını önemsiyor"

Mısır İstihbarat Başkanının Bahreyn ziyareti
Mısır İstihbarat Başkanının Bahreyn ziyareti
GİRİŞ 11.12.2014 19:24 GÜNCELLEME 11.12.2014 19:24

Bahreyn Başbakanı Halife bin Selman Al Halife, Mısır İstihbarat Başkanı Muhammed Ferid et-Tuhami ile bir araya geldi.

Bahreyn resmi haber ajansı BNA'nın haberine göre, başkent Manama'daki Gudeybiye Sarayı'nda, Tuhami'yi kabul eden Başbakan Al Halife, "Mısır'ın gücü, Körfez İşbirliği Konseyi'nin (KİK) gücüdür. Bu nedenle herkes, Mısır'ın her daim güvende ve istikrarlı olmasını önemsiyor" dedi.

Ülkesinin, Mısır'ın Cumhurbaşkanlığı, hükümet ve halk olarak terör ve güvenliğini koruma konusunda sarfettiği çabayı desteklediğini kaydeden Al Halife, Mısır'ın güvenliğinin KİK üyelerinin, KİK üyelerinin güvenliğinin de Mısır'ın güvenliği olduğunun tekrar altını çizdi.

Al Halife ile Tuhami arasındaki görüşme, Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilen 35. KİK Liderler Zirvesi'nden sonra geldi.

KİK zirvesinin sonuç bildirisinde, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin yol haritasına destek verileceği belirtilmiş, Mısır hükümetinin ve halkının istikrar ile kalkınmanın sağlanması için yanında olunduğu vurgulanmıştı.

Pazartesi günü de Suudi Arabistan Savunma Bakanı ve Veliaht Prens Selman bin Abdulaziz Al Suud, Tuhami'yi kabul etmişti.

Medyada, Suudi Arabistan'ın başını çektiği Körfez ülkelerinin bu girişimlerinin, Mısır'daki darbenin ardından gerilen Mısır-Katar ilişkilerinin iyileştirilmesini amaçladığı şeklinde yorumlanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance