Fildişi Sahili'nde FPI Genel Başkanlığı seçimi

Eski Devlet Başkanı Gbagbo’nun adaylık başvurusu reddedildi

Fildişi Sahili'nde FPI Genel Başkanlığı seçimi
Fildişi Sahili'nde FPI Genel Başkanlığı seçimi
GİRİŞ 29.12.2014 14:06 GÜNCELLEME 29.12.2014 14:06

Fildişi Sahili'nde eski Devlet Başkanı Laurent Gbagbo’nun Fildişi Halk Cephesi Partisi’nin (FPI) genel başkanlık seçimi için yaptığı adaylık başvurusu reddedildi.

Abidjan'daki bir mahkeme, FPI Genel Başkanlığı seçimi için müracaatta bulunan Gbagbo’nun başvurusunun kabul edilmemesine karar verdi.

FPI Denetim Komitesi'nde avukat olan Obuho Daniel, gazetecilere yaptığı açıklamada, verilen karardan memnun olmadıklarını belirterek, mahkemenin kararına itiraz edeceklerini söyledi.

FPI’nın mevcut başkanı Pascal Affi N’Guessan, bir süre önce Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Gbagbo’nun oğlu Michel Gbagbo aracılığıyla yaptığı başvurunun reddedilmesi için mahkemede dava açıldığını açıklamıştı.

Daha sonra Fildişi Sahili'deki ilgili mahkeme, 11-14 Aralık’ta yapılması planlanan FPI’nın başkanlık seçiminin ertelendiğini, seçimin Gbagbo hakkında açılan davanın sona ermesinin ardından yapılacağını açıklamıştı.

Öte yandan, ülkede 28 Kasım 2010’daki devlet başkanlığı seçimini kaybeden Gbagbo’nun, tüm uluslararası çağrılara rağmen görevi seçimin galibi Alassane Ouattara’ya devretmemesi siyasi krize yol açmıştı.

Gbagbo, 30 Kasım 2011'de Fildişi Sahili yetkililerince, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne teslim edilmiş ve haziranda yargılanmasına karar verilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber