Bakü, yılbaşı için süslendi

Azerbaycan'ın başkenti Bakü, yeni yıla ışıklarla süslenmiş cadde ve sokaklarda kurulu büyük noel ağaçları etrafında yapılacak kutlamalar ve havai fişek gösterileriyle girecek.

Bakü, yılbaşı için süslendi
Bakü, yılbaşı için süslendi
GİRİŞ 29.12.2014 15:06 GÜNCELLEME 29.12.2014 15:06

Her yeni yılı ihtişamlı kutlamarla karşılayan Azerbaycanlılar, Bakü'nün her köşesini rengarenk süsledi.

Yılın son günlerinde, Bakü'nün büyük cadde ve sokakları renklendirildi, meydanlara süslü büyük noel ağaçları yerleştirildi.

Haftalar öncesinden alışveriş merkezlerinin, mağazaların vitrinleri yılbaşı aksesuarlarıyla düzenlendiği Bakü'de, hediyelik eşya pazarları da canlanmaya başlandı.

Kent merkezindeki Fevvareler Meydanı'nda günler önce kurulan panayıra akın edenler, hem yılbaşı alışverişi yapıyor hem de sanatçıların performanslarını izliyor.

Meydanda kurulu dev yılbaşı ağacı etrafında toplanan Azerbaycanlılar, ağacın başında bekleyen "Şahta Baba" ismi verdikleri Noel Baba ve "Kar Kız"la hatıra fotoğrafı çektiriyor. Şahta Baba, alışveriş yapan anne babaların yanında yorulan çocukları eğlendiriyor.

Bakü'nün modern mimari sembollerinden sayılan Haydar Aliyev Merkezi'nde de farklı şekillerde dizayn edilmiş yılbaşı ağaçları sergileniyor.

Yerli ve yabancı ressam, heykeltıraş ve tasarımcıların yaptığı sıradışı 30 yılbaşı ağacı ve aksesuarlar, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Azerbaycan'da yılbaşı gecesi, Hazar denizi kıyısındaki Ulusal Park'ta binlerce insanın katılımıyla konser ve havai fişek gösterileri yapılacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye