Kayıp Türk komutan ile ilgili flaş iddia

Suriye sınırındaki Öncü Hudut Karokolu komutanı Özgür adlı kayıp astsubayın, IŞİD tarafından pusu kurularak kaçırıldığı iddia ediliyor.

Kayıp Türk komutan ile ilgili flaş iddia
Kayıp Türk komutan ile ilgili flaş iddia
GİRİŞ 04.01.2015 01:48 GÜNCELLEME 04.01.2015 02:02
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Hükümet ve askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre kayıp astsubayın adı Özgür Örs. Özgür Örs, askerlik mesleğine uzman çavuş olarak başladı. 2011 yılında astsubaylığa terfi etti. Astsubay'ın TSK literatürüne göre hudut kartalları olarak adlandırılan birlikte görev yaptığı ortaya çıktı.

70 KİŞİLİK GRUBUN GEÇİŞİNE ENGEL OLMUŞTU

Kilis'teki sınır karakolunun komutanı Özgür adlı astsubaydan, kaçakçıların peşinden gittiği perşembe gününden bu yana haber alınamıyor. IŞİD'in, son bir ayda sınırı geçmeye çalışan 70 kişiyi yakalayan astsubayı özellikle kaçırdığı iddia ediliyor.

KAÇAKÇILARIN PEŞİNE DÜŞTÜ

Kilis’in merkeze bağlı Ardıç Köyü yakınlarındaki Öncü Karakolu’nda görevli, Özgür astsubay, iddiaya göre geçen perşembe günü kaçak geçmeye çalışırken fark edilen bir grubu önlemek amacıyla tek başına sınır hattına gitti.

Ancak, uzun süre geçmesine rağmen astsubayın geri dönmemesi üzerine karakoldaki askerler, sınır hattında kontrole çıktı. Telefonla da ulaşılamayan astsubay Özgür’ü sınır hattında bulamayan askerler konuyu üstlerine bildirdi. 

'ÖZELLİKLE HEDEF SEÇİLDİ' İDDİASI

Geçen haftada yine 20 kişilik bir grup yakalandı ve jandarmaya teslim edildi. İşte tüm bu nedenlerden dolayı IŞİD'in Özgür adlı astsubaya pusu kurduğu iddiaları ortaya atıldı. Komutan, IŞİD'e katılımların engellenmesi ve sınır güvenliğinin sağlanmasında önemli rol üslenmişti. Astsubayın kaçakçılar veya PKK’nın Suriye kolu PYD tarafından kaçırılma ihtimali de değerlendiriliyor. Ancak bu ihtimallerin zayıf olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR 11
  • Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Yalnız kahraman gibi. Rambomusun be kardeşim? o tür kahramanlıklar sadece filmlerde olur.Bu Astsubay tek başına gittiyse bu işte bir bit yeniği var.Benim bildiğim orduda kaçakçıya bu şekilde bir müdahale şekli yok. Bu astsubayın bir açığı vardı kimse duymasın görevden olurum diye kaçırılma süsü verdi bence..
    Cevapla
  • behlüldane 9 yıl önce Şikayet Et
    ışid olayı tam muamma ,cünkü öldüren islam adına öldürüyor,ölen de islam adına ölüyor,tam bir kısır döngü,bu oyunda tek karlı cıkanlar batlı,devletler ve islam düşmanı israil,bu oyun onların işine geliyor..
    Cevapla
  • hasan akşam 9 yıl önce Şikayet Et
    bu ne biçim subay? Hangi akla hizmet tek başına gidiyor?
    Cevapla
  • yollarımız köprülerimiz var 9 yıl önce Şikayet Et
    şükredin halinize köprüler yollar helikopterler uçaklarımız var... bir şeyimiz yok ne mi? irade...
    Cevapla
  • malatyalı 9 yıl önce Şikayet Et
    askerlikten kurtulabilmen için 70 gün kaybolman gerekiyor bunun için olmasın.. birde sınırlar elek gibi kaçakçılar ne yapacak ki assubayı... diğer konu o sınırlar darpana gibi ne olduğunu tahmin etmez zor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!