Daimler şirketinden çalışanlarına "terörle mücadele" incelemesi

Alman otomotiv şirketi Daimler, 280 bin çalışanının bilgilerini, ABD ve AB’nin terörle mücadele listelerindeki isimlerle düzenli olarak karşılaştıracak

Daimler şirketinden çalışanlarına "terörle mücadele" incelemesi
Daimler şirketinden çalışanlarına "terörle mücadele" incelemesi
GİRİŞ 04.01.2015 22:41 GÜNCELLEME 04.01.2015 22:41

Almanya'da, otomotiv Daimler’in "terörle mücadele" gerekçesiyle tüm çalışanlarının bilgilerini ABD ve AB’nin terör şüphelileri listeleriyle düzenli olarak karşılaştıracağı bildirildi.

Alman Der Spiegel dergisinin haberine göre, Daimler şirketi, 1 Aralık 2014’te başlattığı uygulamayla, yaklaşık 280 bin çalışanının isim, doğum tarihi ve adres bilgilerini ABD ve AB tarafından hazırlanan terörle mücadele ve yaptırım listeleriyle karşılaştırıyor. İnceleme işleminin her üç ayda bir tekrarlanması öngörülüyor

Daimler’in çalışanlarının yanı sıra iş başvurusunda bulunanların bilgilerini de bu listeler doğrultusunda inceleyeceği belirtildi.

Daimler'in hukuk işlerinden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Christine Hohmann-Dennhardt, dergiye yaptığı açıklamada, çalışanların kişisel verilerinin korunması konusunda gerekli özeni gösterdiklerini ileri sürerek, "Sorumluluğumuzun bilincindeyiz" ifadesini kullandı.

Daimler’in yeni uygulaması uyarınca, ABD ve AB’nin yaptırım listelerinde yer aldığı tespit edilmesi durumunda çalışanın işine tazminatsız son verilecek, gerekli hallerde ilgili makamlar bilgilendirilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti