Yunanistan'da erken genel seçimlere doğru

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Venizelos: - "25 Ocak'ta yapılacak erken genel seçimler ülke ve Demokratik Parti PASOK için son derece kritik"

Yunanistan'da erken genel seçimlere doğru
Yunanistan'da erken genel seçimlere doğru
GİRİŞ 06.01.2015 01:26 GÜNCELLEME 06.01.2015 01:26

Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, 25 Ocak'ta yapılacak seçimlerin ülke ve partisi PASOK için son derece kritik olduğunu söyledi.

Venizelos, Atina'nın Kalithea semtinde seçim kampanyası kapsamında yaptığı konuşmada, seçim sonuçlarını halkın belirleyeceğini belirterek, hiçbir partinin tek başına iktidara gelemeyeceğini ve ulusal bir strateji gerektiğini kaydetti.

"25 Ocak'ta yapılacak erken genel seçimler ülke ve Demokratik Parti PASOK için son derece kritik. Çünkü ülkenin kaderi, tarihi açıdan PASOK ile özdeşleşmiştir" ifadesini kullanan Venizelos, şöyle devam etti:

"Ülke iktidarsız kalamaz, ulusal bir strateji gerekiyor. Ülkeyi ulusal birlik hükümetine götürecek ve memorandum ile krizden çıkaracak güvenilir bir yol için bir garantör güç gerekiyor. Bu da sadece PASOK ile olabilir."

Venizelos, ülkenin memorandumlardan çıkması için sadece bir adım kaldığına dikkati çeken Venizelos, "PASOK ulusal istikrar ve stratejinin gerçek garantörü olduğunu kanıtladı. Başkalarının onaylamadığı önlemleri PASOK onaylayarak ülkeyi ayakta tuttu" diye konuştu.

Avrupa Parlamentosu seçimlerinde PASOK'un aldığı oylar sayesinde ülkenin ve hükümetin ayakta kaldığını savunan Venizelos, bu seçim sonucu sayesinde Troyka ile müzakerelerin sürdürüldüğü gibi büyüme umutlarının da dik tutulduğunu kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!