İztuzu Plajı'nın özel bir şirkete verilmesi

DALÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Oruç: - "İztuzu Plajı koruma altında. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünün kontrolü olmadan çivi dahi çakılamaz"

İztuzu Plajı'nın özel bir şirkete verilmesi
İztuzu Plajı'nın özel bir şirkete verilmesi
GİRİŞ 07.01.2015 15:43 GÜNCELLEME 07.01.2015 15:43

Ortaca'nın Dalyan Mahallesi'ndeki İztuzu Plajı'nın işletme hakkını alan Dalyan Çevre Geliştirme Anonim Şirketi (DALÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Oruç, plaj girişinde yapılan eylemlerin gereksiz olduğunu savundu.

Oruç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihale sürecinde en yüksek teklifi kendilerinin verdiği için işletme hakkını kazandıklarını, ihale sürecinde usulsüzlük olmadığını söyledi.

İztuzu'ndaki mevcut kafeteryaların, iskelelerin, duş ile tuvaletlerin çok kötü durumda bulunduğunu iddia eden Oruç, dünyaca tanınan İztuzu Plajı'nın bunlara layık olmadığını kaydetti.

İztuzu'nun imara açılacağı, plaja otel yapılacağı gibi söylemlerin karalama politikalarından ibaret olduğunu ifade eden Oruç, "Biz kafeteryaların işletmesini aldık. Bu, Muğla Turizm Çevre Vakfı (MUÇEV) ile aramızda yapılan sıkı bir protokolle belirlenmiş durumda. İztuzu Plajı koruma altında. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünün kontrolü olmadan çivi dahi çakılamaz" dedi.

Oruç, İztuzu'nun doğal kaldıkça, plajda bir yapılaşma olmadıkça dünyadaki en iyi plajlar arasında olacağını dile getirdi.

İztuzu Plajı ile ilgili yasal sürecin devam ettiğini anlatan Oruç, şunları kaydetti:

"İlk olarak Ortaca Belediyesinin açtığı davalarla yürütmenin durdurulması kararı çıktı, itirazlar sonucunda kaldırıldı. En son 20 Kasım'da İztuzu'nun iki yakası belediye tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerine, onlar da MUÇEV'e teslim etti. Ardından Ortaca Belediyesinin açtığı dava ile 27 Kasım'da yürütmenin durdurulması kararı verildi. 29 Aralık'ta ise bu karar da kaldırıldı. Karar kalkınca MUÇEV yetkilileri alanı bize teslim etti. Şu anda Valilik bizden güvenlik amaçlı beklememizi istedi. Biz de ihtiyati tedbir kararının kalkması bekliyoruz."

Oruç, plaj girişinde bekleyenlerin soğukta durmasına gerek olmadığını, kendilerinin hukuk süreci doğrultusunda hareket edeceklerini bildirdi.

Öte yandan İztuzu Kumsalı Kurtarma Platformu üyeleri, çevreciler ve bazı vatandaşların plaj girişindeki çadırda 9 gündür yaptıkları eylem sürüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!