Burdur SMMMO Başkanı Çavuşoğlu:

"Meslektaşlarımız 3 ay muhasebe ücreti alamadığı zaman sözleşmeyi feshedip, odamıza bildirmek zorundadır"

Burdur SMMMO Başkanı Çavuşoğlu:
Burdur SMMMO Başkanı Çavuşoğlu:
GİRİŞ 20.01.2015 15:45 GÜNCELLEME 20.01.2015 15:45

Burdur Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Cihat Çavuşoğlu, mesleki e-sözleşme hakkında işletme sahiplerini ve yöneticileri uyardı.

Çavuşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, mali müşavirler ve müşteriler arasında elden sözleşme yapılmayacağını, E-Birlik projesi kapsamında e-sözleşme uygulamasına geçildiğini bildirdi.

Meslek mensuplarının kurallara uymaması halinde ilgili yasa gereğince yasal kovuşturmaya tabi tutulacaklarını belirten Çavuşoğlu, hizmet sözleşmesine son verildiği tarihte, sözleşmeden doğan ödenmemiş hizmet alacağının bulunması durumunda yasal yollara başvurulacağını belirtti.

Hizmet sözleşmesi feshedilmeden başka bir meslek mensubunun aynı müşteri ile yeni bir sözleşme yapmasının hem yasak hem de yazılım üzerinden mümkün olmadığını kaydeden Çavuşoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

“Meslek mensuplarımız 3 ay ücret alamazsa işi bırakmak zorundadır. Borç ödenmeden, bir diğer meslek mensubunun işi alabilmesi mümkün değildir. Meslektaşımız, 3 ay muhasebe ücreti alamadığı zaman sözleşmeyi feshedip, odamıza bildirmek zorundadır. Biz de diğer üyelerimize bu durumu bildireceğiz. Diğer meslektaşlarımız kesinlikle sözleşme yapmayacaktır. Yaptığı zaman disipline sevk edilir. Bunun sonucunda önce kınama, daha sonra geçici meslekten men, sonuçta da ruhsatın iptali kararı çıkar. Yani mesleğinden olur."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çimler yer altına girdi! Kullanılan teknoloji şaşkınlık yarattı
Nüfus oranları açıklandı! Çocuk sayısı ile ilgili korkutan rakam