Okul açılma tarihi, Okullar hangi tarihte açılacak

Ve tatilin bitmesine çok az bir zaman kala öğrencilerin en çok merak ettiği soru. Okullar ne zaman açılacak?

Okul açılma tarihi, Okullar hangi tarihte açılacak
Okul açılma tarihi, Okullar hangi tarihte açılacak
GİRİŞ 07.02.2015 09:27 GÜNCELLEME 02.10.2017 17:20

Okullar ne zaman açılacak? 15 Tatil, yarı yıl ve sömestr tatili ne zaman bitecek? soruları son günlerde öğrencilerin en çok sorduğu sorular arasında. Ancak 15 tatilin yavaş yavaş sonlarını gelen öğrenciler okullar ne zaman açılacak? 

Okulların açılmasıyla tekrar yoğun bir tempoyla eğitime başlayacak olan öğrenciler 15 yarı yıl tatilinin bitmesini hiç istemiyor. Fakat 23 Ocak 2015 tarihinde kapanan okullar 9 Şubat 2015 tarihinde açılacak ve ders zili çalacak. Sömestr tatilinin 23 Ocak - 6 Şubat tarihleri arasında olması beklenirken; 6 Şubat tarihinin Cuma'ya denk gelmesi öğrencilere yaradı. Durum böyle olunca Milli Eğitim Bakanlığı 15 tatile hafta sonlarınıda ekleyerek yarı yıl tatilini 18 güne çıkardı.

1. Dönem: 15 Eylül 2014 Pazartesi günü başlayacak ve 23 Ocak 2015´te sona erecek

Yarıyıl (Sömestr tatili): 26 Ocak-6 Şubat 2015

2. Dönem: 9 Şubat 2015 Pazartesi başlayacak ve 12 Haziran 2015 günü sona erecek Milli eğitim bakanlığının eğitim öğretim takvimine göre 2014-2015 eğitim öğretim yılında 15 tatil bu yıl 26 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. 2 hafta boyunca sürecek olan yarıyıl tatili 9 Şubat Pazartesi günü sona erecek.  Öğrenciler 9 Şubat 2015 Pazartesi günü ders başı yapacak. Bu yıl 12 Haziran 2015 günü ise öğrenciler yaz tatiline gidecekler. Yeni yıl için tatil yapılacak günler herkes tarafından merak ediliyor. 2015 yılında toplamda 15.5 gün resmi tatil olacak, tatillerin 5 günü hafta sonuna denk geliyor.

MEB 2014 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

1- 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı;
a) Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5 inci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime hazırlanması 08-12 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacaktır.
b) Birinci kanaat dönemi, 15 Eylül 2014 Pazartesi günü başlayacak ve 23 Ocak 2015 Cuma günü sona erecektir.
c) Yarıyıl tatili, 26 Ocak 2015 ile 06 Şubat 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.
d) İkinci kanaat dönemi, 09 Şubat 2015 Pazartesi günü başlayacak ve 12 Haziran 2015 Cuma günü sona erecektir.

2- Çalışma takvimi; yukarıda belirtilen tarihler dikkate alınarak, 16/12/1996 tarihli ve 2467 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan "Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumlarının Çalışma Takvimi" örneği esaslarına göre valiliklerce düzenlenecektir.

3- 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı 14 Eylül 2015 Pazartesi günü başlayacaktır.
Bakan Avcı: "250 Bin Öğrenci Eğitim Öğretim Teşvikinden Faydalanacak"
Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında, özel okullar için verilecek eğitim öğretim teşvikinden 250 bin öğrencinin yararlanacağını söyledi.

Bakan Avcı, eğitim öğretimde kaliteyi artırmak için çaba harcadıklarını vurguladı. Uygulanacak eğitim öğretim teşvikinin çok daha önceleri öngörüldüğünü ancak çeşitli nedenlerle uygulanamadığını anlatan Bakan Avcı, öteden beri maddi şartları müsait olmayan başarılı öğrencilerin, özel okulların boş kalan kontenjanlarında eğitim görmelerini istediklerini belirtti.

Uygulamayı hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını ifade eden Bakan Avcı, şunları kaydetti:

"Özel okullar genellikle kontenjanlarını dolduramıyor ve bundan şikâyet ediyorlardı. Hükümetimiz, özel okulların atıl kapasitelerini değerlendirmek amacıyla boş kalan kapasiteyi, maddi şartları müsait olmayan çalışkan öğrencilere burs vererek doldurmayı, bir şekilde özel okullara yerleştirmeye imkân tanınarak devlet okullarındaki aşırı kalabalıklaşmanın önüne geçmeyi hedefleyen bir girişimde bulunmuştu. Şimdi yapılan bunun daha gelişmiş bir versiyonudur. Kendi imkânlarıyla özel okullarda okuma imkânı bulamayan dar gelirli, çalışkan öğrencilerimizi özel okulların ilk, orta ve lise bölümlerine göndereceğiz. Bu yıl 250 bin öğrenci bu imkândan faydalanacak."

Üniversite maratonu başlayacak

Üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 15 Mart Pazar günü, ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) 13-14 Haziran ve 20-21 Haziran'da 5 oturumda gerçekleştirilecek.

MEB,Eğitim Öğretimdeki yapılandırma ve reform çalışmasına hız kesmeden devam ediyor. MEB, Eğitim öğretimi yapılandırma çalışması önerileri içerisinde, Karne tatilinin 31 Aralıkta başlayıp 01 şubatta bitirilmesi önerisi üzerinde özellikle durulmaktadır.

Bu tatilden özellikle çocukların ve turizmcilerin karlı çıkacağı ve devletinde büyük bir enerji tasarrufunda bulunacağı dikkati çekmektedir. MEB’e yapılan önerilerde özellikle ocak ayının tamamının karne tatili olmasını isteyen çevreler yaz tatilinin de 15 Haziran 01 Eylül arasında olmasını istemektedirler. MEB bu konularda kendilerinin açık bir çalışmasının henüz olmadığını ve kendilerine de resmi bir talebin ulaşmadığını ifade etseler de bu yıl olmasa bile gelecek yıl karne tatilinin 30 gün olması bekleniyor

Ders saatlerinde düzenleme

İlkokul kademesindeki önerilerin tamamlanmasının ardından ortaokul kademesindeki önerilerin görüşülmesine geçildi.
 
Komisyonda, ortaokullarda haftalık ders saatinin 30 ya da 35 saat olması konusunda görüş birliğine varılamaması üzerine Komisyon Başkanı Hayati Akyol, öğrencilerden görüş aldı.
 
Öğrenci ve velilerin, "30 saat" olması yönünde görüş bildirmesi üzerine, öneri, "Ortaokullarda haftalık ders saatinin 30 saat olması" şeklinde oylanarak oy birliğiyle kabul edildi. Zorunlu ders saatinin 25, seçmeli ders saatinin 5 saat olması, tüm okullarda normal eğitime geçilmesi için gerekli tedbirlerin alınması, görsel sanatlar ve müzik derslerinden biri seçilerek haftada 2 saati olarak kesintisiz bir şekilde verilmesi önerileri oy birliğiyle kabul edildi.

Çalışmalar devam edecek

"Okul Güvenliği", "Öğretmen Niteliğinin Arttırılması", "Eğitim Yöneticilerinin Niteliğinin Arttırılması" komisyonlarında da önerilerin görüşülmesine devam edildi. Komisyon üyelerinin, öneriler üzerindeki müzakerelerinin ardından bugün önerilerin oylamasına geçilecek.Müzakereler, neticesinde oy birliğine varılan maddeler, genel kurula sunulmak üzere hazırlanan rapora ekleniyor. Çalışma grupları, yarın ve cuma günü çalışmalarını sürdürecek. Gruplarda, hazırlanan raporlar, 6 Aralık Cumartesi günü genel kurulda oylanacak ve kabul edilen öneriler tavsiye kararlarına dönüşecek. Bu tavsiye kararları, bakanın onayı sonrası tebliğler dergisinde yayınlanacak. Şura genel sekreterliği tavsiye niteliğindeki kararları bakanlığın ilgili birimlerine gönderecek.

Din Kültürü dersi için karar verildi

Milli eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen "19. Milli Eğitim Şurası"nın ikinci gününde, ilkokullara ilişkin öneriler arasından, 1, 2 ve 3. sınıflarda din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin konulması, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi programlarında çoğulcu anlayış ilkesine yer verilmesi önerileri benimsendi.

Antalya'da düzenlenen MEB'in ''en üst danışma kurulu'' niteliğindeki şura,  "Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri", "Öğretmen Niteliğinin Arttırılması", "Eğitim Yöneticilerinin Niteliğinin Arttırılması" ve "Okul Güvenliği" konularının ele alındığı komisyon çalışmalarıyla devam ediyor. Şuranın, ikinci gün çalışmaları tamamladı.
19. Milli Eğitim Şurası'nın ikinci günününde, öğretim programları ve haftalık ders çizelgelerinin görüşüldüğü komisyon en fazla tartışmaların yer aldığı komisyon oldu. Komisyonda, bugün ilkokul ve ortaokul kademesindeki öneriler ele alındı.
İlkokullara ilişkin öneriler arasından, görsel sanatlar ve müzik derslerinin haftada en az ikişer ders saati olması, ilkokul 1,2 ve 3. sınıflarda din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin konulması, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi programlarında çoğulcu anlayış ilkesine yer verilmesi, trafik güvenliği ile insan hakları, yurttaşlık ve demokrasi derslerinin, haftalık ders çizelgesinden kaldırılması, trafik güvenliği dersinin içeriğinin hayat bilgisi dersi içinde, yurttaşlık ve demokrasi dersinin içeriğinin de sosyal bilgiler dersinde verilmesi, müfredat programların 1,2, 3 ve 4. sınıflarda sadeleştirilmesi, fen bilgisi ve sosyal bilgiler dersinin 4. sınıftan itibaren programa eşit bir şekilde yansıtılması, fen bilimleri dersinin adının fen bilgisi olarak değiştirilmesi önerileri kabul edildi.

Toplumsal cinsiyet eşitliği 3. sınıftan itibaren

Komisyonda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından gelen bir katılımcının,  toplumsal cinsiyet eşitliği dersinin zorunlu bir ders olmasını gerektiği yönündeki önerisi ise  "toplumsal cinsiyet eşitliği konusunun 3. sınıftan itibaren mevcut bir ders içinde bir ünite olarak işlenmesi" şeklinde değiştirilerek benimsendi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti