Bakan'a 'Vatan haini' diyen TGB’liye ceza

Dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı olan Yusuf Tekin’e Afyon'da, ’vatan haini’ diyen TGB üyesi, 2 bin 81 TL para cezası aldı.

Bakan'a 'Vatan haini' diyen TGB’liye ceza
Bakan'a 'Vatan haini' diyen TGB’liye ceza
GİRİŞ 13.03.2015 13:42 GÜNCELLEME 13.03.2015 13:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yusuf Tekin, 27 Mart 2013 tarihinde Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Genç Liderler Kulübü’nün davetlisi olarak kente geldi.

Tekin’in konferansı öncesinde güvenlik görevlileri ve emniyet güçleri ile tartışarak salona girmek isteyen TGB üyesi gençler, uzun uğraşlar ve üniversite yönetiminin devreye girmesi ile detaylı bir aramadan sonra içeri alındı. Sakin başlayan konferansta kürsüye çıkan Tekin, konuşmasına başladığı sırada, “Sizin bu önerdiğiniz başkanlık sistemi, bizzat Abdullah Öcalan’ın desteklediği bir sistemdir. Bu başkanlık sistemini Türkiye’ye getirmek, PKK ile aynı safta olmak demektir. O yüzden siz PKK ve ABD ile aynı saftasınız, bölücüsünüz, vatan hainisiniz" diyerek protesto edildi. Protestonun ardından TGB üyeleri apar topar gözaltına alınarak, emniyete götürülmüştü.

Protestocu şahıslardan M.A. hakkında açılan davanın Afyonkarahisar 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasında karar çıktı. M.A., dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Yusuf Tekin’e hakaret ettiği gerekçesiyle, 2 bin 81 TL para cezası ile 5 yıl denetimli serbestliğe mahkum edildi.

Öte yandan, M.A. ile arkadaşları, mahkeme kararını sosyal medya hesaplarından duyurarak protesto ettiler.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • Cebel 9 yıl önce Şikayet Et
    K.K CHP Genel Merkezinde Seni Misafir Eder Üzülme Sen.
    Cevapla
  • ULUÇAY 9 yıl önce Şikayet Et
    bunun vatanı neresiymiş sormak lazım
    Cevapla
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    tipine bakarsan,haketmiş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor