Saat 20:30'dan sonra ışıklar kapanacak

Çevre konusundaki kitlesel hareket olan “Dünya Saati” etkinliği bugün saat 20.30-21.30 arasında gerçekleşecek.

Saat 20:30'dan sonra ışıklar kapanacak
Saat 20:30'dan sonra ışıklar kapanacak
GİRİŞ 28.03.2015 15:16 GÜNCELLEME 28.03.2015 15:21

 WWF (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) tarafından organize edilen, çevre konusundaki hareket bu yıl yine iklim değişikliği sorununa dikkat çekmeyi amaçlıyor.

WWF-Türkiye, “İklim değişikliği ile mücadele etmek için geçerli nedenlerim var” sloganıyla tüm katılımcıları ışıklarını kapatma nedenlerini #DünyaSaati etiketiyle birlikte sosyal medyada paylaşmaya davet ediyor. Milyonlarca doğa dostunu bir araya getiren Dünya Saati etkinliğine bu yıl Türkiye’de 30’dan fazla kent, kamu kuruluşları, özel şirketler ve bireyler destek veriyor.

1 SAAT KAPATACAK

Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü,  Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, Ayasofya Müzesi, Galata Kulesi, Ankara Opera Binası, Beylerbeyi Sarayı, Yıldız Sarayı Şale Köşkü, Küçüksu Kasrı, Beykoz Kasrı, Ihlamur Kasırları bu yıl da çevre sorunlarına dikkat çekmek için dekoratif aydınlatmalarını bir saat boyunca kapatacak.

VALİLİK OLUMLU YANIT VERDİ

Bugünkü Dünya Saati etkinliğine İzmir Saat Kulesi, Beylerbeyi Cami ve Ortaköy Cami (Büyük Mecidiye Cami) ise ilk kez katılacak. Diğer yandan, etkinliğine katılacağını belirten kent sayısı ise 30’u geçti. Bursa, Çankırı, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Keşan, Kuşadası, Maltepe ve Tepebaşı gibi belediyelerin yanı sıra Artvin’den Balıkesir’e, Gaziantep’ten Uşak’a çok sayıda valilik WWF’in çağrısına olumlu yanıt verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!