'Fethullah Gülen mason iddiasına' açıklama

Fethullah Gülen'in Masonluk yemini ettiği hakkında ortaya çıkan iddialara Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği'nden açıklama geldi.

'Fethullah Gülen mason iddiasına' açıklama
'Fethullah Gülen mason iddiasına' açıklama
GİRİŞ 30.03.2015 21:23 GÜNCELLEME 30.03.2015 21:24
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği, son günlerde dernekle ilgili basında ve internet sitelerinde yer alan bazı iddialarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:
 
"Son günlerde kurumumuza muhtelif vesileler ile yapılan haksız ve bilgiye dayanmayan atıflar üyelerimiz arasında büyük üzüntü yaratmaktadır.
 
Aşağıda açıkladığımız üzere: 
 
Derneğimiz ilgili kamu otoritesinin denetimi altında faaliyet göstermektedir. Belgelerimiz, yazışmalarımız ve çalışmalarımız kamu otoritesi tarafından sürekli olarak denetlenmektedir.
 
Derneğimizin amacı; kazanç paylaşımı olmaksızın, iyi ve erdemli insanlar arasında kardeşlik, yardımseverlik ruhunun oluşmasına; insanlığın ve toplumun özgürlük içinde düşünsel ve kültürel yönden gelişmesine, olgunlaşmasına; hakikatin aranmasına katkıda bulunmaktır. 
 
Derneğimiz bu amacı benimseyen, medeni hakları kullanma ehliyetine sahip, aydın, hür fikirli, iyi ahlak sahibi, Tanrı’ya inanan, tüm dinlere saygı duyan, vatansever kişilerin ortak çabalarını birleştirir. Bu suretle ülkenin ve ulusun ilerlemesini, uyum içinde gelişmesini sağlamaya çalışır. Yurtiçinde ve yurtdışında kendisinden üstün veya kendisine eşit hiçbir masonik otoriteyi kabul etmez.
 
Bazı haberlerde söz edilen M. Fethullah Gülen, Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği’nin şu anda üyesi olmadığı gibi hiçbir zaman da üyemiz olmamıştır.
 
Habere konu yazı üzerinde bulunan ’Türkiye Büyük Mason Mahfili’ unvanının derneğimizle bir ilgisi yoktur. Derneğimiz o dönemin kamu otoritesinin izni ile 1973 tarihine kadar ’Türk Yükseltme Cemiyeti’ unvanını kullanmış, 1973 tarihinde derneğimizin unvanı ’Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası’ olarak değiştirilmiştir. 2011 tarihinden sonra ise Genel Kurul kararıyla derneğimizin unvanı ’Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği’ olarak kabul edilmiş ve halen bu unvan kullanılmaktadır.
 
Keza Merhum Kasım Gülek de hiçbir zaman derneğimizin üyesi olmamıştır.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 13
  • Osman 9 yıl önce Şikayet Et
    mason localarının biraderleri olası tehlikeli durumlardan, gelebilecek zararlardan korumak gibi bir görevi var. localara üye olan biraderlerin listeleri şeffaf değildir, meşhur masonların kayıtlarının nerede tutulduğu her zaman bilinmez. fetullah gülen vakası, mason olduğu halde mason değildir, belgesi verilen süleyman demirelin durumuyla paralellik arz ediyor. fetullah gülen gerçekten masonmudur veya iftira kurbanımıdır, belgeler sahte midir? fetullah gülen bu konuda henüz bir demeç vermedi, suskunluğunu bozmadı. fetullah gülen'in iddialara cevap vermemesi, "acaba iddialar doğru mu" sorusunu akıllara getiriyor. fetullah gülen yasal süreci bir an önce başlatmalıdır..
    Cevapla
  • semih 9 yıl önce Şikayet Et
    adamımız diyecek hali yok ya
    Cevapla
  • Abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    biri bir kuyuya taş atıyor..adam herşeyden önce belgeyi yalanlıyor yani bu belgede ismi geçen bir kuruluş olmadık diyor bu bile içeriğini direkt yalanlar..
    Cevapla
  • ali haydar 9 yıl önce Şikayet Et
    masonlar neden güleni koruma ihtıyacını hisseti masonlar hiç bir samimi müslümanı korumayı ihtiyaç duymaz. tersine onu daha zor durumda bırakmak için elinden geleni yapar koruduğuna göre can kardeştirler
    Cevapla
  • ali haydar 9 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle inanıyorumki f.gülen masondur dernek elbete inkar edecek zaten bütün çalişmaları mason olduğunu isbat eder yazıklar olsun verdiyimiz yardımları boğazlarında dursun bunları allaha havale ediyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK'yı süpürecek imza - 23 Nisan günün gazete manşetleri
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier davetlilere döner kesti