Sırrı Sakık hakim karşısına çıktı

Sakık ‘Siz Mustafa Kemal’in askerleri değil generali olsanız ne yazar it sürüleri’ sözleri üzerine açılan davanın duruşmasına katıldı.

Sırrı Sakık hakim karşısına çıktı
Sırrı Sakık hakim karşısına çıktı
GİRİŞ 01.04.2015 17:07 GÜNCELLEME 01.04.2015 17:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ağrı 2. Asliye Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen dava duruşmasının ardından adliye önünde bir açıklama yapan Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, barış süreci için bu topraklarda olduğunu belirterek, “Bu topraklarda barışın egemen olması için burada olduğumu söyledim.  Geçen yıl mart ayında biz seçim çalışmalarını sürdürürken, batının birçok yerinde Kürt mahallelerine ve partilerine saldırılar vardı. Burada şöyle bir açıklama yapmıştım. Oradakiler saldırıyı gerçekleştirenler ellerinde bayraklar, tekbir sesleri ve biz ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ demişlerdi. Bende onlara buradan seslenmiştim, ‘siz Mustafa Kemal’in askerleri değil, generali olsanız ne yazar it sürüleri’ demiştim. Sözüm çok açık ve net. O vandalizm, o vandallaraydı ve o linç girişimlerini gerçekleştirenleredir” dedi.

"MUSTAFA KEMAL'İ ELEŞTİREMEZ MİYİM?"

Ne Türk Silahlı Kuvvetleri, ne polis, ne Mustafa Kemal ne de İsmet Paşa’ya burada bir hakaret olmadığını dile getiren Sakık, “Türkiye’nin değerlerini bizimde değerlerimiz olarak kabul ederiz ve biz de asla kendi değerlerimize hakaret ettirtmeyiz ve yapıldığı zaman da çok tepki veririz. Bu kadar açık ve net söylememe rağmen burada benim konuşmam tamamen barışa, kardeşliğe dayalıydı. Neden bu topraklarda olduğumuza dayalıydı. Evet, geçmişi eleştirdim. Mustafa Kemal’i eleştiremez miyim? İsmet Paşa’yı eleştiremez miyim? Eleştiririm hatta bu ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanları Dersim’den, Ağrı’dan ve birçok katliamlardan özür dilemediler mi? Dilediler ve dilemek zorunda. Bizde bu nevruzda aynı şeyleri söyledik. Bakın bizim söylediğimiz halkımıza saldırı gerçekleştirenlere ve linç operasyonları yapanlaradır” diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • ali oğuz 8 yıl önce Şikayet Et
    sövmemek ve hakaret etmemek şartıyla herkesi eleştirebilirsin yüce büyük sakık efendi hz.retleri
    Cevapla
  • Kemalin Askeri 8 yıl önce Şikayet Et
    Eleştiremezsin. Aldın cevabını şimdi ikile!
    Cevapla
  • rıdvan 8 yıl önce Şikayet Et
    haqyır sen mustafa kemali eleştirmek deyil adını bile ağzına alma sakın senin o dilini koparırlar
    Cevapla
  • serkan 8 yıl önce Şikayet Et
    mustafa kemali eleştirmedin halkı eleştirdin yalan soleme
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    sen önce PKKya terörö örgütü de sonra gerisini düşünürüz..PKKya terör örgütü diyemeyen,bele4diye nin işçisi tarafından azarlanan,yargılanan değeri beş para etmeyen sen önce çizdirdiğin karizmanı düzelt,PKKya terçör örgütü demeyi öğren sonra boyundan büyük laflar et, PKKnın kölesi..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!