Ermeni gerçeğinden böyle kaçtılar

Ermeni iddialarını politik mecralara hapsederek Türkiye'yi uluslararası arenada zor durumda bırakmaya çalışanların ikiyüzlülüğü deşifre oldu

Ermeni gerçeğinden böyle kaçtılar
Ermeni gerçeğinden böyle kaçtılar
GİRİŞ 15.04.2015 10:49 GÜNCELLEME 15.04.2015 11:16
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Bugün sözde Ermeni soykırımı iddialarını metne dökmek için toplanacak olan Avrupa Parlamentosu’na üye ülkelerin yıllar önce olayın araştırılması için Osmanlı Devleti tarafından önerilen komisyona katılmayı reddettikleri, tarihi belgelerin tanıklığıyla ortaya çıktı.

DÜN ÖYLE BÜGÜN BÖYLE

100. yılına giren Ermeni soykırımı iddialarını bir emrivaki ile Türkiye’nin karşısına çıkartmaya çalışan Avrupa Birliği, tarihi gerçeklikleri göz ardı etmeye devam ediyor. Adeta tarihçilerin işini politikacılara devrederek Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalışan AB devletlerinin Osmanlı Devleti tarafından gündeme getirilen araştırma komisyonuna, “menfaatlerine uygun olmadığını ve toplantıya katılmayı gereksiz gördüklerini” bildirerek katılmayı reddettikleri Millî Gazete’nin ortaya çıkardığı belgeler tarafından doğrulanıyor.

Ermeni göçlerinde suiistimalleri görülen memurları ortaya çıkarmak için oluşturulan komisyona katılmayı reddeden Avrupa ülkeleri, bugün sözde soykırımı onaylamak için toplanacak. 1919 yılının Şubat ayında Osmanlı Devleti’nin ikişer hukukçu göndermelerini istediği Hollanda, İsveç, Danimarka ve İspanya, “menfaatlerine uygun olmadığını ve toplantıya katılmayı gereksiz gördüklerini” belirtmişlerdi. 96 yıl aradan sonra gerçeklikten uzak iddialar çerçevesinde toplanacak olan Avrupa Parlamentosu’nun siyasi bir karar vermesi kaçınılmaz görünüyor.

MEKTUPLA DAVET EDİLDİLER AMA...

Avrupa Parlamentosu, Ermenilere yönelik sözde soykırım iddialarını metne dökmek için bugün toplanıyor. Toplantıya katılacak 28 AB üye ülkesinden 4’ü olan Hollanda, İsveç, Danimarka ve İspanya parlamenterinin ‘soykırım’ yönünde oy kullanmaları durumunda, objektiflik ve gerçeklikten uzak bir karara imza attıklarını tarihi belgeler ortaya koyacak. 1915 yılındaki Ermeni göçlerine ilişkin Osmanlı Devleti, tehcirde suiistimalleri görülen memurları ortaya çıkarmak üzere 1919’un Şubat ayında bir komisyon kurulmasına karar verdi. Tehcirin Batılı bazı devletler tarafından aleyhte gösterilmesinin önüne geçmek isteyen Osmanlı Devleti, olayın objektif bir şekilde araştırılması için oluşturulacak komisyona Hollanda, Danimarka, İspanya ve İsveç’i davet etmişti. Söz konusu ülkelerin elçiliklerine gönderilen davet mektubunda “Ermeni tehcirinde suiistimalleri görülen memurları meydana çıkarmak üzere kurulacak soruşturma komisyonlarına ikişer hukukçu göndermeleri…” istendi. Ancak bahsi geçen bu dört ülke, elçilikleri vasıtasıyla komisyona temsilci gönderemeyecekleri cevabını ilettiler.

AP'NİN KARA LEKESİ

Avrupa Parlamentosu 28 AB üyesi ülkenin nüfus oranları sayısında kontenjanla seçilen 751 parlamenterden oluşuyor. Bugün toplanacak olan parlamentoda, 1915’deki Ermeni tehcirine ilişkin ‘soykırım’ oylaması yapılacak. Salt çoğunluğun oyları belirleyici olacak. Bu oylama, Avrupa Parlamentosu tarihine kara bir leke olarak geçecek.

AVRUPA İŞTE BU

Bir açılım da Ermeni iddiaları için yapıldı. Sınır kapıları açıldı. Birlikte milli maçlar izlendi… “Tarihimizle yüzleşelim” gibi laflar sarfedildi... En zirveden taziyeler iletildi… Güvenilen dostlar da yalan çıktı… Türkiye’nin sıkı dostu Avrupa, dün yüzüne bakmadıkları Ermeni iddialarının peşine düştü. Önce Papa konuştu.. Bugün de Avrupa Parlamentosu “Ermeni tezlerini” metne dökerek resmileştirecek. 52 yıldır kapısında beklenen Avrupa işte bu…

KAYNAK: MİLLİGAZETE
YORUMLAR 34
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    asla iki yüzlü avrupalilara güvenilmez, avrupa yüzüne güler kuyunu kazar bu onlarin ilkesi, artik anlayin
    Cevapla
  • sami 9 yıl önce Şikayet Et
    Dünya liderimiz ne düşünüyor acaba? Yok merak ettim sadece...
    Cevapla
  • fatih türkeşan 9 yıl önce Şikayet Et
    HASATA ADAM Avrupa....
    Cevapla
  • ezgi bobur 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • Musa 9 yıl önce Şikayet Et
    AP Glu glu dansı yapıyor .......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...