TEOG sınav sonuçları 30.06.2015 www.meb.gov.tr'de

TEOG sonuçları açıklandı. Teog sonuçları "e-okul" sistemi üzerinden öğrenebilecek. TEOG sınav sonuçları meb.gov.tr ve e-okul.gov.tr'de.

TEOG sınav sonuçları 30.06.2015 www.meb.gov.tr'de
TEOG sınav sonuçları 30.06.2015 www.meb.gov.tr'de
GİRİŞ 30.06.2015 12:11 GÜNCELLEME 30.06.2015 12:11

TEOG 2015 sonuçları açıklandı teog2015.meb.gov.tr'de Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında liselere Yerleştirme Esas Puanlarını açıkladı. Öğrenciler, sonuçları "www.meb.gov.tr" ve "http://teog2015.meb.gov.tr" internet adreslerinden öğrenebilecek.

MEB'den son dakika 2015 TEOG sonuçları ve YEP açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuyla ilgili açıklaması şöyle: "Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlanmıştır. İş ve işlemler kılavuzda belirtilen takvim doğrultusunda yürütülmektedir. Kılavuzda, Yerleştirme Esas Puanların (YEP) 24 Haziran 2015 tarihinde ilan edileceği duyurulmuştu. Ancak süreç içerisinde 1 (bir) soruya açılan davaya ilişkin mahkeme kararı beklendiğinden, yerleştirmeye esas puanların açıklanması idari mahkeme kararı neticesi yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. "

TEOG YERLEŞTİRME PUANLARI (YEP)

TEOG SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

TEOG tercihleri için danışmanlık hizmeti başlıyor
 

Millî Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminde yerleştirme puanlarının açıklanmasının ardından, tercih döneminde öğrencilere ve velilere danışmanlık hizmeti verilmesi amacıyla 81 ilde “tercih danışmanlığı komisyonları“ kuracak.

Millî Eğitim Bakanlığı, TEOG yerleştirme puanlarının açıklanmasının ardından, 6-16 Temmuz´daki tercih döneminde, öğrencilere ve velilere, danışmanlık hizmeti verecek. Bu kapsamda, 81 ilde "tercih danışmanlığı komisyonları" kurulacak. İllerde ulaşımı kolay okullarda ve mobil olarak kurulacak 2 bin 51 tercih danışmanlığı komisyonunda, 7 bin 328 öğretmen görev alacak.

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, TEOG sistemine ilişkin öğrencilerle yaptıkları geniş kapsamlı toplantılarda, öğrencilerin tercih döneminde kapsamlı rehberlik ve danışmanlık hizmeti alma taleplerinin bulunduğunu söyledi.
Bu talebi dikkate alarak, 81 ilde tercih danışmanlığı komisyonlarının oluşturulması için çalışmalara başladıklarını anlatan Güngör, komisyonların tüm Türkiye genelinde kurulacağını ve bu yönüyle ilk olacağını söyledi. 

Komisyonlarda verilecek danışmanlık eğitimi için Şubat’ta 100 formatör öğretmenin yetiştirildiğini, bu öğretmenlerin de 12 bin 899 rehber öğretmene eğitim verdiğini ifade eden Güngör şu bilgileri verdi: "Rehber öğretmenlerimiz, tercih danışmanlığı konusunda eğitimden geçtiler. Mayıs’ta illere yazı göndererek, illerde tercih döneminde hizmet verecek komisyonlar oluşturmalarını istedik. Bu komisyonlarda, en az üç rehber öğretmen görev yapacak. Bu kapsamda, Türkiye çapında 2 bin 51 komisyon oluşturuldu. Bu komisyonlarda, öğrencilerimize tercih dönemi olan 6-16 Temmuz´da danışmanlık hizmeti verecek 7 bin 328 öğretmen görevlendirildi."

Komisyonların mesai saatlerinde çalışacağını, illerin ve ilçelerin ulaşımı kolay okullarında açılacağını dile getiren Güngör, ulaşımı zor olan yerlerde de mobil komisyonların oluşturulacağını kaydetti.

Komisyonlarda, öğrencilere ve velilere yönelik rehberlik hizmeti verileceğini bildiren Güngör şöyle devam etti: "Komisyonlar, tercih yapılacak okulların fiziki koşulları, ulaşımı, yüzdelik dilimi gibi bilgiler konusunda yardımcı olacaklar. Bu komisyonlar, ayrıca öğrencinin kendini tanıması, becerilerini fark etmesi, bir üst eğitim olan üniversiteden beklentilerini, tercihi yapılacak okulun mezuniyet sonrası istihdam ilişkilerini, okulun yakın ve uzak çevresini, öğrencinin lise sonrası hedeflerinin belirlenmesi konusunda rehberlik hizmeti verecek. Öğrencinin başarısı ve tercih yapacağı okulla ilişkisini de ortaya koyacaklar."

Öğrencilerin ve velilerin TEOG sürecinde sağlıklı tercih yapmalarını sağlamayı amaçladıklarını söyleyen Güngör, "O nedenle öğrencilerimizin bu komisyonlara mutlaka müracaat etmelerini ve bu komisyonlarımızın tavsiyelerini önemsemelerini istiyoruz. Çünkü okul seçimi, ilerideki üniversite tercihini de belirleyeceği bir seçimdir. Bu dönemde öğrencilerin, bir rehberle birlikte tüm bilgileri ortaya koyup kendilerini bilimsel kriterlerle değerlendirecek danışmanlık hizmetine ihtiyacı var. Biz bu hizmeti vermek için hazırız" dedi.  

TEOG tercih takvimi

Tercih ve yerleştirme sürecine ilişkin takvime göre, tercihlere esas kontenjan tabloları ile 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) yarın ilan edilecek. TEOG kapsamında yapılan merkezi sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanan özel okulların kayıt işlemleri ise 24 Haziran-5 Temmuz´da tamamlanacak. Güzel sanatlar lisesi ve spor liselerine öğrenci kayıtları da 10 Temmuz´da yapılacak. 

Yerleştirme sonuçları 14 Ağustos´ta ilan edilecek

Öğrencilerin liselere yerleştirme işlemleri için 6-16 Temmuz´da tercihleri alınacak.
Yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos´ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak. Buna göre, ilk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos´ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise 24-28 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos´ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos-4 Eylül´de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül´de açıklanacak.

Ayrıca, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları 7-10 Eylül´de alınacak ve sonuçları da 11 Eylül´de ilan edilecek.

 

 




NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek.

Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. Yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek.

Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek.

Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için 7-10 Eylül´de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, 11 Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve 14 Eylül´de eğitim öğretime başlanacak.

TEOG SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN (EBA)

2015 TEOG SINAV SONUÇLARI (MEB)

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ

TÜRKÇE SORU VE CEVAPLARI 

MATEMATİK SORU VE CEVAPLARI

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ SORU VE CEVAPLARI

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (MUSEVİLİK) SORU VE CEVAPLARI

FEN BİLGİSİ VE TEKNOLOJİ SORU VE CEVAPLARI 

T.C.İNKİLAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK SORU VE CEVAPLARI

ALMANCA SORU VE CEVAPLARI

FRANSIZCA SORU VE CEVAPLARI

İNGİLİZCE SORU VE CEVAPLARI

İTALYANCA SORU VE CEVAPLARI

YERLEŞEMEYENLER NAKİL BEKLEYECEK:

Öğrenci 25 tercihinden birine yerleşemezse sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. Ancak bu öğrenciler Bakanlığın belirleyeceği tarihlerde boş kontenjanlara nakil yapabilecek.

EBA'da neler var?

MEB'in eğitim bilişim ağı EBA'da farklı içeriklerle hazırlanmış 150 binin üzerinden dijital eğitim içeriği bulunuyor. Bakanlık, EBA portal üzerinden merkezi ortak sınavlara girecek 8’inci sınıf öğrencileri için 6 dersten hazırladığı ders videolarını bir süre önce yayınlamaya başlamıştı. Portala, cep telefonlarından, tabletlerden ya da tüm bilgisayarlardan ulaşılabiliyor. Her kademede öğrencinin videolu ders içeriklerine ulaşabildiği EBA portalının 2 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcısı bulunuyor.

İlk dönem sınavları 26-27 Kasım'da, mazeret sınavı 13-14 Aralık´ta yapılan TEOG için öğrenciler Perşembe ve Cuma günleri ter dökecek. İkinci dönem mazeret sınavı ise 16-17 Mayıs 2015´te yapılacak.

Tek sınavlı sistem yerine merkezi ortak sınavları esas alan MEB, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinden yaptığı sınavlar ile TEOG sistemine göre öğrencileri liselere yerleştiriyor.

eba.gov.tr GİRİŞ NASIL YAPILIR?

MEB ilk oturumu dün yapılan TEOG ikinci dönem ortak sınavının, soru ve cevaplarıyla ilgili yeni bir uygulamaya imza attı.
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) ile Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü arasında yapılan işbirliğiyle, 30 Nisan'da gerçekleştirilecek son oturumun hemen ardından, soru ve cevaplar, hem yazılı hem de ders öğretmenlerinin anlatımıyla videolu olarak EBA portalın web adresi "www.eba.gov.tr" üzerinden yayınlanacak.


TERCİH SAYISI 25'E ÇIKTI:

Geçen yıl 15 olan tercih sayıları bu yıl 25'e çıkarıldı. Öğrenci velisi, okulların genel ve özel başvuru şartlarına dikkat ederek, istek sırasına göre farklı il ve ilçelerdeki okullar da dhil olmak üzere okul türlerine göre aynı veya karışık olarak 25 okul tercihi yapabilecek.

TEK LİSTE OLACAK:

A ve B grubu listeleri kalktı. Öğrencilerin, artık okul türüne göre herhangi bir şey yapmaları gerekmiyor, 25 tercihinden birini seçecek.

ÖZEL OKUL KAYITLARI ERKENE ÇEKİLDİ:

Özel okul kayıtları önceden yapılacak. Böylece özel okula gitmek isteyen öğrenciler havuzdan çıkacak. Bakanlığın tercih işlemleri ekranında öğrencilerin karşısına 'Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım' ve 'Tercih yapmak istiyorum' butonları çıkacak. Özel okula kesin kayıt yaptıran öğrenciler, 'Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım' butonunu seçecek. Bu durumda tercih yapmaları gerekmeyecek. Ancak tercihler sonucunda yapılacak yerleştirmelerde istediği bir Anadolu lisesinde boş kontenjan olursa ve puanı okulun taban puanına yakın ise isteyen öğrenci nakil döneminde bu devlet okuluna başvurabilecek.

MATEMATİK GEOMETRİ AĞIRLIKLI OLACAK

Uzmanlar, TEOG 'da matematik sorularında MEB'in belirttiği kriterlerin dışında bir durumla karşılaşmayı beklemiyor. MEB'in eğitim öğretim dönemi başında yayımladığı konu sıralamasına uygun olacak şekilde, yoğun olarak geometri konularını içeren bir sınavla karşılaşabilirsiniz. Üçgenlerin Temel Elemanları, "Üçgenlerin Eşlik ve Benzerliği, Pisagor Bağıntısı, ve Trigonometri konularının geçtiğimiz yıl olduğu gibi sınavın yaklaşık yüzde 50'lik kısmını oluşturması söz konusu. Denklem Sistemleri, Kombinasyon, Olasılık, Sayı Dizileri, Çarpanlara Ayırma ve Özdeşlik konularının ise sınavın yaklaşık yüzde 35'lik bölümünü oluşturması bekleniyor. Geçen yıl 2'inci TEOG 'da karşılaşmamıza rağmen bu sınavda günlük hayatla ilişkilendirilmiş bir Standart Sapma sorusunun sınavda yer alması kuvvetle muhtemel. Yine geçtiğimiz TEOG sınavlarında olduğu gibi soruların yalın, anlaşılır, çeldiricilerden uzak olması bekleniyor.

ŞAMPİYONLARIN SINAV STRATEJİLERİ

TEOG 1'inci dönem sınavlarında dereceye giren Kadıköy doğa koleji 8'inci sınıf öğrencisi Ece Akman, dersi derste dinleyerek ve düzenli tekrarlar yaparak başarılı olduğunu söyledi. Akman sınava nasıl hazırlandığını şöyle anlattı: "Bu süreç tabi ki kolay olmadı. Fakat çalışan herkes bunun karşılığını aldı. Öğretmenlerimiz bize her zaman bu seneki sabrımız ve fedakarlığımız ile her şeyin daha iyi olacağını söylediler. Haklı da çıktılar. Sınav sonuçlarımızı görünce yaptığımız her şeye değdiğini gördük. Pes etmedik. Sonuç olarak hem bizim hem de öğretmenlerimizin emeğine değdi. Dersi derste dinlemek ve düzenli tekrar yapmak ve sabır, emek, çaba ve okul ile işbirliğimiz beni başarıya götürdü"

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemine göre Merkezi ortak sınavlara 6 ve 7.sınıflar girecek mi?

Merkezi ortak sınavlar, 2013-2014 eğitim öğretim yılında sadece 8.sınıfta uygulanacaktır. Uygulanacak olan merkezi ortak sınavların, ilerleyen yıllarda da bu şekilde devam edeceği öngörülüyor olmakla birlikte -özellikle FATİH projesi tüm bileşenleriyle hayata geçtiğinde- gerekli güncellemeler yapılabilecektir.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemine göre merkezi ortak sınavlar hangi derslerden yapılacak?

Merkezi ortak sınavlar 2013-2014 eğitim öğretim yılı için Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenmiş "temel dersler" olan Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe, T.C. İnkılp Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlk Bilgisi derslerinden yapılacaktır.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemine göre Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi almayan öğrenciler de bu dersin sınavına girecekler mi?

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi Talim ve Terbiye Kurulunun belirlediği temel dersler arasında bulunmakla beraber, Anayasada da zorunlu ders olarak yer almaktadır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almayan öğrencilerin sayısı çok olmamakla birlikte (2012-2013 eğitim öğretim döneminde Din Kültürü ve Ahlk Bilgisi dersini almayan öğrencilerin sayısı 376'dır.) bu dersi almayan öğrenciler Din Kültürü ve Ahlk Bilgisi dersinden merkezi değerlendirmede muaf olacaktır. Bu öğrencilerin yerleştirmeye esas olacak puanı üzerinde 5 temel dersin etkisi olacaktır. Ayrıca bu durum diğer öğrencilerimiz açısından bir sorun teşkil etmeyecektir.

2015 TEOG taslak kılavuzundaki yenilikler

- Özel okul kayıtları e-okul sistemine alındı ve daha erken bir tarihe çekildi. Buna göre özel okullara 24 Haziran10 Temmuz arasında kesin kayıt yapılacak. Bu tarihler arasında özel okullardan birine kayıt yaptıran öğrenci devlet liseleri için tercih yapamayacak.

- Devlet liselerine yerleştirme işlemleri için tercih başvuruları 6-16 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

- Öğrencilerin hangi okula kayıt yaptıracağı14 Ağustos'ta ilan edilecek.

- Yeni sistemde tercih ekranına "Özel okula kayıt yaptırdım, tercih yapmayacağım" ve "Tercih yapmak istiyorum" butonları seçenek olarak eklenecek.

- Bu yıl aileler, tercih listesini onaylatmak için öğrencisinin kayıtlı olduğu okul müdürlüklerine gitmek zorunda değil. Aileler, tercih listesini oluşturduktan sonra herhangi bir ortaokula giderek onaylatabilecek. Tercih dönemi özellikle temmuz ayında tatil dönemine denk geldiği için olumlu karşılandı.

- Yerleştirmelerde puanların eşit olması halinde 8'inci sınıf Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP), bunun da eşit olması halinde sırasıyla 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflarda Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğü, tercih önceliği, özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı ve yine eşitlik bozulmazsa öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olan dikkate alınarak öncelik verilecek.

- Öğrenciler tüm okul türleri içinden 25 tercihte bulunabilecek.

- Öğrencilerin hangi okula kayıt yaptıracağı ve liselerin boş kontenjanları 14 Ağustos'ta ilan edilecek.

- Nakiller bu yıl il ve ilçe komisyonları tarafından yapılacak ve tek nakil dönemi uygulanacak.

- Hiçbir liseye yerleşemeyenler veya okul değiştirmek isteyenler 5 tercih yaparak il/ilçe nakil komisyonuna başvuracak. Taslak kılavuzda öğrencilerden alınacak 5 tercihin okul kodlarına mı, yoksa türüne göre mi olduğu belirtilmemiş. Öğrenciler bu okullara YEP üstünlüğüne göre merkezi olarak yerleştirilecek.

- Bu durumda nakil komisyonlarının görevi sadece elektronik ortamda başvuruları onaylamak olacak. Ayrıca 24 Ağustos'tan sonra oluşacak kontenjan açıklarının ne şekilde kapatılacağı henüz bilinmiyor. Bunun için aileler ve öğrenciler taslak kılavuzda olması beklenen güncellemelerin yapılıp, son halinin verilmesini bekleyecek.

Özel okullar farklı puan türü hesaplayacak

Kesin olarak özel okullardan birine kayıt yaptırmak isteyen öğrenci ve veli, özellikle 5 Haziran'dan itibaren 2 ayrı başlık altında çeşitlenecek farklı türleri ile karşılaşacak:

1 - YEP ile öğrenci alacak okullar

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her aday için e-okul'da ilan edilen Yerleştirmeye Esas Puan (YEP). Öğrencinin 8'inci sınıfta birinci ve ikinci merkezi sınav sonuçları ile 6-7-8'inci sınıflardaki yıl sonu başarı puanlarından oluşuyor.

2 - Kendi okul puanlarını belirlemek üzere ayrı yönetmelik onaylatan okullar

Bunlar da 8'inci sınıfta merkezi olarak yapılan sınavlardan Türkçe, matematik, fen bilgisi, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ya da yabancı dil sınav sonuçlarını kullanarak puanlarını belirleyecek. Bu başlıkta da kullanılan dersler, derslerin sınav sonuçlarının çarpıldığı katsayılar ve ilk sınav ile ikinci sınav ağırlıkları farklı olmak üzere 4 ayrı puan türü görülecek. Biri 400'lük, ikisi 900'lük ve biri 1000'lik sistemde olacak.

SONUÇLAR BİR AY SONRA AÇIKLANACAK

TEOG kapsamında ikinci dönem ortak sınavları 29-30 Nisan'da yapılacak. Öğrenciler Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil olmak üzere 6 dersten sınava girecek. Her testte 20 soru yer alacak ve öğrencilere 40 dakika süre verilecek. Sınavlar 29 Nisan Çarşamba ve 30 Nisan Perşembe günleri yapılacak.

MEB'in '2015 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu' taslağına göre ortak sınav sonuçları 5 Haziran'da açıklanacak.

GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSELERİNE MERKEZİ YERLEŞTİRME

Güzel sanatlar ve spor liselerine yerleştirme işlemleri, güzel sanatlar ve spor liselerine giriş mevzuatı esas alınarak, tercihler doğrultusunda merkezi olarak yapılacak. Bu kurumlara giriş için okullarda yapılan ve yönetimleri tarafından ilan edilen özel yetenek sınav sonuçları dikkate alınacak. Yeni getirilecek sisteme göre, bu okulları seçecek öğrenciler, yine yetenek sınavına alınacak ancak yerleştirmeler bakanlık tarafından merkezi yapılacak.

İTİRAZLAR 5-9 HAZİRAN ARASINDA

TEOG puanları 5 Haziran'da açıklandıktan sonra adaylar aynı günden itibaren 9 Haziran akşamına kadar sonuçlara itiraz edebilecek. 24 Haziran'da öğrencilerin Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) da bakanlık tarafından duyurulacak.

TERCİH YAPMAMA NEDENİ YAZILACAK

Taslak kılavuzda, ortaokul müdürlüklerinin, öğrencilerin tercih yapmama nedenlerini e-okul sistemine işlemesi gerektiği de belirtiliyor. Buna göre 'özel okula devam edecek, askeri lisede öğrenim görecek veya yurtdışındaki öğrenciler' gibi nedenler e-okul sisteminde yazılacak.

TERCİHLER TEMMUZ AYINDA

TEOG kapsamında devlet lisesi tercih işlemleri, öğrenci velisi tarafından 6-16 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos'ta duyurulacak. Aynı tarihte boş kontenjanlar da ilan edilecek. 17-21 Ağustos arasında İl veya İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları tarafından tercih başvuruları alınacak. Bir liseye yerleşemeyen ya da okulundan memnun olmayanlar, komisyonlar tarafından boş kalan kontenjanlar için il veya ilçe sınırları içinde 5 tercih alınarak, YEP üstünlüğüne göre merkezi olarak okullara atanacak. Kesin kayıtlar sistem tarafından otomatik olarak yapılacak. Tek nakil dönemi olacak ve yedek yerleştirme yapılmayacak. Kesin kayıtlar ise 24 Ağustos 2015 tarihinde ilan edilecek.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!