Tüketicilere ramazanda harcama önerisi

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nesih Tanrıverdi, ramazanın harcama ve israf ayı olmadığını belirterek, tüketicilerin alışverişlerini iftara yakın saatte yapmaması gerektiğini söyledi.

Tüketicilere ramazanda harcama önerisi
Tüketicilere ramazanda harcama önerisi
GİRİŞ 10.07.2015 12:44 GÜNCELLEME 10.07.2015 13:33

Tanrıverdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında tüketici harcamalarında artış meydana geldiğini belirtti.  Ramazanın harcama ve israf ayı olmadığını vurgulayan Tanrıverdi, şunları kaydetti:

"Ramazanda mümkün olduğunca yeteri kadar harcama yapılmalıdır. Genelde tüketicilerimiz iftar saatine yakın zamanlarda açlığın en çok hissedildiği saatlerde alışverişe çıkıyorlar. Bu saatlerde insanların sabrı azalıyor. Açlığın verdiği istekle ihtiyaçtan çok daha fazla alışveriş yapılabiliyor. Sonra eve gelip iftar yapıldığında bunun çok az bir kısmı tüketiliyor, gerisi israf olacak çöpe gidiyorSonra eve gelip iftar yapıldığında bunun çok az bir kısmı tüketiliyor, gerisi israf olacak çöpe gidiyor."

Tanrıverdi, Müslümanların inancı gereği en çok dikkat etmesi gereken konunun israf olduğuna işaret etti.

Tüketicilere alışverişi mümkünse iftar saatinden sonra bu olamayacaksa sabah saatlerini önerdiklerini vurgulayan Tanrıverdi, "Aç karnına insanların tahammül sınırı en alt düzeye iniyor. Birkaç ürün bakıp aralarında en iyisini seçmek yerine tüketici ilk gördüğü malı satın alma eğilimine giriyor. Biz tüketiciye yaşamın her zamanında açken alışverişe çıkmamasını öneriyoruz" diye konuştu. 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak