Hayatını, engelli eşi ve çocuklarına adadı

İZZET MAZI - Kahramanmaraş'ta 72 yaşındaki Sultan Koç,  ilerlemiş yaşına rağmen, engelli eşi ve iki oğluna bakıyor. 

Hayatını, engelli eşi ve çocuklarına adadı
Hayatını, engelli eşi ve çocuklarına adadı
GİRİŞ 22.07.2015 11:38 GÜNCELLEME 22.07.2015 12:28

Merkez Onikişubat ilçesi Hürriyet Mahallesi'ndeki evinde eşi ve iki engelli oğluyla yaşayan 72 yaşındaki 8 çocuk annesi Koç, aldığı evde bakım maaşıyla yaşama tutunmaya çalışıyor.

Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin görme engelli olmasına rağmen bugüne kadar kendilerini hiç kimseye muhtaç etmediğini söyledi.

Zihinsel engelli 42 yaşındaki Mehmet ve bedensel engelli 38 yaşındaki Ahmet Koç ile zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini belirten Koç, şimdiye kadar çocukların evde bakım maaşı dışında hiç kimseden yardım almadıklarını ifade etti.

-Ahmet'i menenjit, Mehmet'i sarılık engelli bıraktı

Hayatını eşi ve çocuklarına adadığını, onlara adeta bir bebek gibi baktığını vurgulayan Koç, şöyle devam etti:

"Köydeki evimiz su altında kalınca yıllar önce eşim ve 6 çocuğumla buraya taşındık. Geldiğimizde 5 kızım bir de oğlum vardı. Daha sonra Mehmet ve Ahmet dünyaya geldi. Ahmet menenjit, Mehmet ise sarılık hastalığına yakalandı. Durumumuz yoktu, tedavilerini yaptıramadık. İkisi de bakımsızlıktan dolayı engelli kaldı. Bir tek oğlum dışında çocukların hiçbirini okutamadık. Tarlalarda çalışarak geçimimiz sağladık. Şimdiye kadar ne belediye ne de başka bir kurumdan hiçbir şekilde ne yardım talep ettik, ne de aldık."

-"Evde bakım maaşı olmasıyda açlıktan ölürdük"

Bir süre önce evde bakım maaşı almaya başladıklarını dile getiren Koç, "Eğer o da olmasaydı şimdi açlıktan ölebilirdik. Artık yaşlandım gücüm yetmiyor, dermanım da kalmadı. Çocuklarımla gerektiği kadar ilgilenemiyorum" diye konuştu.

Koç, oğullarından Ahmet'in yatağından kalkamadığını, Mehmet'in de iki bina ileriye gitse evi geri bulamayacak kadar yardıma muhtaç olduğunu kaydetti.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir kez sarılmak istiyor

Baba Ahmet Koç da yaklaşık 40 yıl önce yaşadıkları köyün baraj suları altında kalmasıyla kent merkezine yerleştirildiklerini anlattı.

Koç, kendileriyle yakından ilgilenip yanız bırakmayan hükümet yetkililerine teşekkür etti.

Bedensel engelli Ahmet Koç ise çok istemesine rağmen çok sevdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çıplak gözle bir kere bile göremediğini belirterek, tek isteğinin eğer ömrü yeterse ona bir kere sarılmak olduğunu ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma