Kırıkkale Silah İhtisas OSB kurulma çalışmaları

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulma çalışmaları kapsamında müteahhitle ilgili bazı sıkıntıların olduğunu, gerekli ikaz ve ihtarı yaptıklarını söyledi.

Kırıkkale Silah İhtisas OSB kurulma çalışmaları
Kırıkkale Silah İhtisas OSB kurulma çalışmaları
GİRİŞ 23.07.2015 16:06 GÜNCELLEME 23.07.2015 17:10

Kolat, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Genel Müdürü İzzet Artunç'u makamında kabul etti. Ziyaret öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kolat, bir gazetecinin Silah İhtisas OSB çalışmalarının ne aşamada olduğunu sorması üzerine, Silah İhtisas OSB'de çalışmaların devam ettiğini belirtti. 

Müteahhitle ilgili bazı sıkıntılar bulunduğunu, gerekli ikazı ve ihtarı yaptıklarını söyleyen Kolat, sonuçları beklediklerini ifade etti. İkazlarının ardından olumlu sonuç olmaması halinde fesih cihetine gideceklerini kaydeden Kolat, "İşler bitirme sözü vermekle olmuyor. İstediğiniz gibi gitmiyor. Yağışlar biraz olumsuz etkilemiştir ama müteahhidin diğer işlerinden kaynaklanan bir takım sıkıntılar var. Sadece burayla ilgili değil. Anladığım kadarıyla birbirini tetikledi. Takip ediyoruz. Bir aksama olabilir ama her halükarda burası yapılacaktır" diye konuştu.

- "Çelikhane çalışmaları iyi gidiyor"

MKEK Genel Müdürü Artunç da Kırıkkale'de yapımı devam eden çelikhane tesisi çalışmalarının iyi gittiğini dile getirdi. Bu ayın başı itibarıyla sözleşmenin yürürlüğe girdiğini anımsatan Artunç, "24 ay içerisinde son derece modern, yılda 120 bin ton sıvı çelik kapasiteli bir çelikhanenin kurulacak. Bütün çalışmaları tamamlanma aşamasında. Üstlenici firma da gerekli çalışmalarını yapıyor ve hükümetten gerekli çalışma müsaadelerini alma aşamasındalar. Programa uygun olarak gidiyor. Hiçbir sıkıntı yok" ifadelerini kullandı.

Kurumlarının yerli Milli Piyade Tüfeği üretimine ilişkin de açıklamalarda bulunan Artunç, 20 bin adet Milli Piyade Tüfeği üretimiyle ilgili protokol imzalandığını dile getirdi. Artunç, "22 ayda 20 bin tüfek teslim edilecek. Milli Piyade Tüfeğiyle ilgili de hiçbir sorun yok. Yurtdışı ihracat bağlantılarıyla birlikte Silah Fabrikası 3-4 yıllık bütün kapasitesini işe bağlamış durumda" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?