Kaçakların tehlikeli yolculuğu saniye saniye kamerada

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir grup kaçağın, Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmeye çalıştığı ve batma tehlikesi atlattığı anlar, basın mensuplarınca saniye saniye kaydedildi

Kaçakların tehlikeli yolculuğu saniye saniye kamerada
Kaçakların tehlikeli yolculuğu saniye saniye kamerada
GİRİŞ 30.07.2015 10:45 GÜNCELLEME 30.07.2015 11:59

Bodrum'da bir grup kaçağın, bir bota binerek yurtdışına geçmeye çalıştığı ve batma tehlikesi atlattığı anlar, saniye saniye kaydedildi.

Bodrum'un çeşitli yerlerinde kaldıkları otel ve apartlardan, gece organizatörler tarafından alınarak  gruplar halinde araçlara bindirilen Suriye, Afganistan, Burma ve Irak uyruklu 100'e yakın kaçak,  Ortakent-Yahşi Mahallesi'nde bulunan Kabakum sahiline getirildi.

Burada kendileri için hazırlanan şişme botlara bindirilen kaçakların bir bölümü, Yunanistan'in İstanköy (KOS) Adası'na  gitmek için denize açıldı. Ancak aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu şişme bot, kıyıdan yaklaşık 100 metre açıldıktan sonra batma tehlikesi geçirerek geri dönmek zorunda kaldı.

Şişme botun içindeki insanların çığlıkları ve yaşanan dram, basın mensuplarınca saniye saniye kaydedildi. 

Haber verilmesi üzerine bölgeye gelen Bodrum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, bölgedeki kaçaklar ile 2 organizatörü gözaltına aldı.

Yakalanan yaklaşık 100 kaçağın ifade işlemlerinin ardından Bodrum Yabancılar Şubesine teslim edileceği, organizatörlerin ise adli makamlara sevk edileceği bildirildi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı