TEOG sonuçlarının tarihi MEB TEOG- meb.gov.tr'de

TEOG yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarihi bekliyorlar. MEB'den TEOG ile ilgili son açıklama yapıldı.

TEOG sonuçlarının tarihi MEB TEOG- meb.gov.tr'de
TEOG sonuçlarının tarihi MEB TEOG- meb.gov.tr'de
GİRİŞ 09.08.2015 11:46 GÜNCELLEME 09.08.2015 11:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

LYS yerleştirme sonuçlarının ardından şimdi de gözler TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı) yerleştirme sonuçlarında. Öğrenciler merakla gidecekleri lisenin açıklanmasını bekliyor. MEB'in tercih döneminde yayımladığı kılavuza göre TEOG sonuçları, 14 Ağustos´ta ilan edilecek.

Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak.

İlk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos´ta açıklanacak.

Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise:  24-28 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos´ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos - 4 Eylül´de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül´de açıklanacak.

TEOG nakil tercih başvuruları : İl veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde TEOG nakil tercih başvuruları  7-10 Eylül´de alınacak ve sonuçları da 11 Eylül´de ilan edilecek.

MEB sonuçları açıkladığında yerleştirme sonuçlarını tc kimlik numarası girerek aşağıdaki adreslerden öğrenebilirsiniz:

meb.gov.tr

oges.meb.gov.tr

e-okul.meb.gov.tr

TEOG SONUÇLARI İÇİN - TIKLAYIN

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yılın 'Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme E-Kılavuzu'nu yayımladı.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında geçen yıl yerleştirme ve nakillerde yaşanan kaosu önlemek için önemli değişiklikler yapıldı. Buna göre, veliler nakil tercihlerinde tek bir okul yerine 3 tercihte bulunabilecek. 17 - 21 Ağustos, 24 - 28 Ağustos 2015 ve 31 Ağustos - 4 Eylül 2015 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecek.

Nakillerde boş kontenjan şartı aranmayacak. Özel okulda okumak isteyenlerin yerleştirme havuzuna dahil olmadan kayıtları daha erken tarihlerde olacak. 8 Haziran'da ise 1 milyon 300 bin öğrencinin merakla beklediği TEOG sonuçları açıklanacak. Yerleştirme puanları da 24 Haziran'da duyurulacak. TEOG'da bu yıl A ve B grubu diye 2 tercih listesi olmayacak.

Tercihler, tek liste üzerinde yapılacak ve öğrenciler 25 tercihte bulunabilecek. Tercih formları bu yıl herhangi bir ortaokul müdürlüğünde onaylatılabilecek. Kayıt, sistem tarafından otomatik olarak yapılacak.

Nakil sonuçları 7 Eylül'de duyurulacak. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 tercih alınacak ve Yerleştirme Esas Puan (YEP) üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacak. Okullar daha sonra kontenjan açabilecek.

TEOG kontenjan tabloları, 24 Haziran'da ilan edilecek. Devlet okullarına tercih işlemleri 6-16 Temmuz'da saat 13.00'e kadar alınacak. Yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos'ta açıklanacak. Tercih yapmayan ve tercihine yerleşemeyen öğrenciler, otomatik olarak açıköğretim lisesine yerleştirilecek.

Ancak bu öğrenciler arasında isteyenler 7-10 Eylül arasında 3 tercih yaparak yerleştirme isteyebilecek. Geçtiğimiz yıl öğrenciler istemedikleri halde evlerinden kilometrelerce ötedeki liselere yerleştirilmişti.

TEOG LİSE NAKİLLERİ NASIL YAPILACAK?

TEOG yerleştirmesine esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar vespor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak.

TEOG sonuçlarına göre yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek.

Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek. Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için 7-10 Eylül´de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, 11 Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve 14 Eylül´de eğitim öğretime başlanacak.

YORUMLAR 1
  • Gül 8 yıl önce Şikayet Et
    Yahu arkadaş bir türlü teog yerleştirme sonuçları açıklandığı yeri bulamadım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir