Malatya'da planetaryum ve bilim merkezi kurulma çalışmaları

Malatya Büyükşehir Belediyesince planetaryum ve bilim merkezi kurulması yönünde çalışma yürütülüyor.

Malatya'da planetaryum ve bilim merkezi kurulma çalışmaları
Malatya'da planetaryum ve bilim merkezi kurulma çalışmaları
GİRİŞ 10.08.2015 15:20 GÜNCELLEME 10.08.2015 15:55

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye, her yaştan farklı birikime sahip insanları bilimle buluşturarak, bilgiyi kaynağından öğrenmelerini sağlamak ve merakı tetiklemek için bilimsel çalışmaların yapılabileceği merkezler planlıyor. Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Planetaryum ve Bilim Merkezi Projesi hazırladı.

Orduzu Mişmiş Park'ta kurulması planlanan planetaryum ve bilim merkezi, yaklaşık 800 metrekare alana inşa edilecek.

Deneysel ve uygulamalı merkezlerde açık ve kapalı sergi alanları, robot tiyatrosu, eğitim atölyeleri, deney laboratuvarları, deprem simülasyon odası, planetaryum gösteri salonu, hediyelik eşya birimi, kafeterya ve bilim müzesi bulunacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, planetaryum ve bilim merkezi sayesinde çocukların kabiliyetlerinin bilime yönlendirileceğini belirtti.

Çocukların bilgisayar ve cep telefonu gibi teknolojik aletlerin başında çok zaman geçirdiklerine dikkat çeken Çakır, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin teknolojiyi olumlu yönde kullanarak bilimsel veriler elde etmelerini sağlamak amacıyla Planetaryum ve Bilim Merkezi Projesi geliştirdik. Geleceğin bilim adamları, bu merkezlerden yetişerek ülkemize ve milletimize büyük faydalar sağlayacak" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dolmabahçe'de önemli görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye'yi kabul etti
Tokat depremi sonrası kritik uyarı! 'Ateş çemberi gibi' diyerek bir ilimize dikkat çekti!