TSK'dan müthiş hamle

Türk Silahlı Kuvvetleri, bir süredir Güneydoğu'daki sokak çatışmalarında eksiklik duyduğu yeni teçhizat ve silah sistemlerini belirledi.

TSK'dan müthiş hamle
TSK'dan müthiş hamle
GİRİŞ 05.02.2016 03:37 GÜNCELLEME 05.02.2016 14:16
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

İhtiyaç listesinde, Amerikan Özel Kuvvetleri'nin kullandığı balistik miğferlerden, köşe silahlarına ve mikro insansız hava araçlarına kadar onlarca kalem teçhizat ve silah sistemi bulunuyor.  

22 BİN ADET ALINACAK

Türk Silahlı Kuvvetleri, komando taburlarını, şehir çatışmaları için yeni teçhizat ve silah sistemleriyle takviye edecek. Cizre, Sur ve Silopi'deki çatışmalarda ele edilen tecrübeler ışığında, eksiklikler tespit edildi. Bütün komando tugaylarına Amerikan Özel Kuvvetleri tarafından da kullanılan yüksek koruma kapasitisine sahip kompozit balistik miğferler alınacak. Toplam alım miktarı yaklaşık 22 bin adet olarak belirlendi. Aynı şekilde her asker için balistik koruyucu yelek de alınacak. Her time bir adet olacak şekilde kurşun geçirmez kalkan satın alınacak. 

ASKER KENDİNİ GÖSTERMEDEN VURACAK

Alımı yapılacak silahlar arasında, askerin kendisini göstermeden hedefe ateş etmesini sağlayan ''köşeli silahlar'' da var. Orta ve uzun menzilli keskin nişancı tüfekleri, bunlara ait nişangah ve gece görüş sistemleri de alım listesinde yer alıyor. Sur, Cizre ve Silopi'deki çatışmalarda keskin nişancı tehdidinin boyutları ortaya çıkmıştı.

Bunun için alınacak sistemler arasına, silah sesi analiziyle keskin nişancının yerini tespit eden optik hedef tespit sistemleri de dahil edildi. Ayrıca evlerin ve dar sokakların içini görmek için mikro insansız hava aracı sistemleri de alınacak. 

Mevcut zırhlı araçların zırh seviyelerinin sokak çatışmalarında yetersiz kalması üzerine, zırh direnci daha yüksek taktik tekerlekli araçlar da envantere dahil edilecek. 

YORUMLAR 99
  • omer 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizim kendi silahlarımızı kendimiz yapmamız gerekir terör destekçisi ABD Fransa Almanya İngiltere cin israilden silah almayıp kendi silahlarımızı uçak helikopter tankımızı kendimiz yapmamız şart bu sanayiyimiz kurmak şart
    Cevapla
  • Türk 8 yıl önce Şikayet Et
    Yine amerika karli cıkıyor ama neyse onemli olan askerimizin guvenligi
    Cevapla
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    evvelki ordumuzla şimdiki arasında dünya fark var,İlker Başbuğun Türk Ordusu laik'liğin garantisidir demesiyle, kime hizmet ettikleri meydana çıkmıştı !
    Cevapla
  • Son osmanli 8 yıl önce Şikayet Et
    Abd ingiltere Süpersiniz ne güzelde Müslümanları birbirine oldurtuyor sonra birine ikinci sınıf silahlar verip asıl para kasası devletten yani bütün halkın vergilerini daha iyi silahlar almak zorunda bırakarak ellerinden alıyorsun sizin ülkenizde yaşam kalitesi artsın burda bizim cahil kürt karadeniz diğeri doğuya gitmekten korksun güzel is toprak haritada bir uygulamada elli parsel yersen
    Cevapla
  • diriliş 8 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi kim tutar Türk askerini,vergi vermeyenler elektrik faturası ödemeyenler hakkımız haramm olsun size bu paraları garibanlar ödüyor sonra devlet bize bakmıyır diyorsunuz ölüm var haramdır haram ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor