Kral ek kontenjan sözü verdi

İİT Zirvesi için Türkiye'de bulunan Kral Selman, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Prof. Dr. Görmez'le yaptığı görüşmede hac kontenjanı sözü verdi.

Kral ek kontenjan sözü verdi
Kral ek kontenjan sözü verdi
GİRİŞ 15.04.2016 10:32 GÜNCELLEME 15.04.2016 10:42
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz ile yaptığı görüşmede, Türkiye'nin Suudi Arabistan'dan ek kontenjan talebi gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre Kral Selman, Türkiye'ye ek kontenjan sözü verdi.

Türkiye'de hacca gitmek için başvuranların sayısı milyonları aştığı için Diyanet İşleri Başkanlığı, Suudi Arabistan hükümetinden ek 40 bin kontenjan istemişti. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bütün hacı adaylarımızın bize gönül koyduğunu biliyorum. Çaresizlikten dolayı da çok üzüntü içindeyiz. İlave talebimiz oldu. Suudi Arabistan'dan ümitliyiz. Taleplerin olumlu karşılanacağını diliyoruz” demişti.

GÖRÜŞMEDE ELE ALINDI

Binlerce hac adayının beklediği ek kontenjan talebi, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz ile yaptığı görüşmede ele alındı. Erdoğan ve Görmez, Kral Selman'a Türkiye'nin ek kontenjan talebini anımsattı. Edinilen bilgiye göre, Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz, Türkiye'nin talebine olumlu yanıt verdi. Gönderilecek hacı adayı sayısı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

YORUMLAR 17
  • Kazim 8 yıl önce Şikayet Et
    muslumanlar sadece Turkiyede yasamiyor
    Cevapla
  • kanun 8 yıl önce Şikayet Et
    avrupa ulkelerine verilen kontejanlarin cogu bosta kaliyor. o kontejanlar Turkiye ye kaydirilabilir. Avrupadan turkiye kadar giden yok.
    Cevapla
  • emekli 8 yıl önce Şikayet Et
    5 kişilik odalar 3750 dolar dinayet Hac yolunda ciddi olarak ticaret yapıyor 2 kişi 7500 dolar yapıyor dinayet ALLAH yolunu ticaret yolu yaptı. bunu vatandaş biliyor. vatandaşın cebinden elinizi çekin ben hakkımı helal etmiyorum. ALLAH tan korkun. bunun vebali ağır olur
    Cevapla
  • baskentli 8 yıl önce Şikayet Et
    Reis çözer merak etmeyin...
    Cevapla
  • Musting 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu diğer müslümanların hakkını yemek anlamına gelmiyormu bir nevi bilmiyorum ama bu konuda derin bir konu
    Cevapla
  • ELCEVAP 8 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim bu uygulama saçma bir uygulama zaten türkiyeye verilen kotaya yakın bir kota fransaya veriliyor hak yemek olma zyani
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak