Semih Yalçın: Güç odakları MHP'den intikam istiyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bahçeli'nin kurmaylarından Edip Semih Yalçın MHP'ye yapılmak istenen operasyonu anlattı.

Semih Yalçın: Güç odakları MHP'den intikam istiyor
Semih Yalçın: Güç odakları MHP'den intikam istiyor
GİRİŞ 18.04.2016 06:59 GÜNCELLEME 18.04.2016 10:17
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

MHP, yarım yüzyıla yaklaşan geçmişiyle sadece bir siyasi parti değil, her dönemde etkisini muhafaza etmiş bir siyasi gelenek. Partisini şimdiye dek disiplinli bir biçimde yöneten Devlet Bahçeli, 2010'dan bu yana büyük bir kuşatma altında. Kuşatmanın ana unsuru ise Fetullah Gülen yönetimindeki paralel yapı. CHP'de ve HDP'de kendisine müttefikler bulan örgüt şu ana kadar MHP'yi ele geçirmelerine engel olarak gördükleri Bahçeli'yi aşabilmiş değil. MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisine yönelik bu kuşatmayı bertaraf konusunda oldukça kararlı görünüyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bahçeli'nin kurmaylarından Edip Semih Yalçın olanı biteni anlattı.

ZORLAMA VE SİYASİ BİR KARAR

 Bazı medya kuruluşlarında MHP yönetimi başarısız olduğu, parti içi muhalefetin MHP'de sıçrama yapacağı söyleniyor. Ne diyeceksiniz?

Bugün genel merkezimizin karşısına dikilenlerin ekseriyeti, 1 Kasım seçimlerinde MHP'den aday gösterilmedikleri için partiden intikam almak niyetiyle ortaya çıkanlardır.

 Kongreye gidilirse nasıl bir sonuç çıkar?Delegeler üzerinde bir araştırma yaptınız mı? 

Kongrede hiç şansları yok. Delegelerimizin ve teşkilatlarımızın çoğunluğu Bu müzmin  muhalifler; MHP tabanı ve teşkilatların ekseriyetinin olağanüstü kurultay istediğine kamuoyunu inandırmaya çabalıyorlar. 19 yıldır genel başkanlığı yürüten Sayın Devlet Bahçeli''nin delege ve teşkilat bazında hiç desteği yokmuş gibi göstermeye çalışıyorlar. 

MHP'Yİ  DİZAYN ETME ÇABASI...

 Paralel Yapı neden MHP'yi ele geçirmek istiyor?

Bu yapı el birliğiyle MHP'yi ele geçirmeye ve burada yuvalanarak bizi zırh olarak kullanmaya hazırlanıyor. Bu yüzden de kamuoyunda olmayacak bir olağanüstü kongre için rüzgâr estirip aday pazarlıyorlar. Ancak bu olacak iş değil. Burada bir gerçek daha ortaya çıkıyor. MHP'yi iyi tanımak için onunla münasebette olmak, orada milletvekilliği yapmış olmak yetmiyor. Kavganın, mücadelenin içinden gelip hareketimizin dokusuna, jargonuna hâkim olmak gerekli. Bu olmayınca da yanlış hesap bozulmaya mahkûm. MHP'ye yönelik bu kirli ve sinsi oyun tutmaz; yanlış hesap Balgat'tan döner.

AKŞENER BAĞLANTIYI GİZLEMEDİ

 Meral Akşener daha önce "Gülen yanlısı polisler serbest bırakılacak" ve "Fetullahçı olsam gururla söylerim" gibi açıklamalar yapmıştı. Bu açıklamalarını nasıl yorumluyorsunuz?

Zaten başından beri bu hanımefendi Paralel Yapı ile bağlarını, ilişkilerini saklamıyor. Cemaatle birlikte hareket etmek için onların mensubu olmak gerekmiyor.

İsa Tatlıcan - Sabah

YORUMLAR 37
  • Karayel 7 yıl önce Şikayet Et
    kimse MHP den intikam istemiyor sadece MHPNİN bitişine isyan ediyoruz sayin bahçeli MHP nin yakasını bırak bitirdin MHPYİ
    Cevapla
  • yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    Ülkücülerde sizi dizayn edecektir
    Cevapla
  • Fırtına 61 7 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın bu işleri! Oyunun kuralı belli... Başarısız olan gider!!! Siz daha neyi bekliyorsunuz? Biraz tabanın sesine kulak verin... Paralel, çapraz derken baraj altında kalacak MHP, sayenizde!!!
    Cevapla
  • Karayel 7 yıl önce Şikayet Et
    ağzına sağlık herkes anladı bir bunlar anlamadı arkadaş bunların yüzünden MHP bitti bitti
    Cevapla
  • ER-TUĞ 7 yıl önce Şikayet Et
    bence odak sızlersınız mhp yı bitme noktasına getirdiniz
    Cevapla
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    Ülkücüleri bu adam temsil etmiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek