Deutsche Bank terörü finanse ediyor

Almanya’nın en büyüğü Deutsche Bank’ın terörü finanse ettiği ve kara para akladığı ortaya çıktı.

Deutsche Bank terörü finanse ediyor
Deutsche Bank terörü finanse ediyor
GİRİŞ 03.05.2016 08:36 GÜNCELLEME 03.05.2016 11:20
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin 2001'de yaşadığı tarihinin en büyük krizinin aktörlerinden olan Almanya'nın en büyük ve dünyanın sayılı bankalarından Deutsche Bank'ın terörü finanse ettiği ve kara para akladığı ortaya çıktı. İngiltere Finansal Denetim Otoritesi (FCA), Deutsche Bank'a ağır suçlamalar yöneltti. Financial Times'ın ortaya çıkardığı gizli bir mektupta bankanın 'ciddi' ve 'sistemli' bir şekilde terörü finanse ettiği, yaptırımları deldiği ve kara para akladığı belirtiliyor. Bankada geçtiğimiz yıl detaylı bir inceleme yapan FCA, bazı müşterilerin işlemlerinin yeterince incelenmeden yapıldığını, dokümanlarda eksiklikler olduğunu tespit etti.

ÜÇÜNCÜ SKANDAL

FCA'in Deutsche Bank'a gönderdiği mektupta, "Deutsche Bank İngiltere'nin ciddi bir şeklide para aklama, terör finansmanı ve ambargoları deldiğine yönelik tespitler yapılmıştır. Mali suçlar konusunda uzun bir süre boyunca üst yönetim ve liderlikte etkin olunmadığı anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi. Teröre yönelik bu soruşturma Libor skandalı ve Rusya ile 10 milyar dolarlık şüpheli ticarete aracılık ettiği için incelenen bankaya yapılan üçüncü müdahale olarak adlandırılıyor.

14 BANKA MALİ SUÇLAR İNCELEMESİ ALTINDA

Mali suçlar kapsamında 14 bankayı soruşturan ve şu ana kadar milyarlarca dolar ceza kesen FCA, Libor skandalı ve Panama belgeleri sonrası denetimleri oldukça sıkı tutuyor. Deutsche Bank, Libor skandalında 2.5 milyar dolarlık rekor bir ceza ödemişti. Bankanın 'gönüllü' olarak işbirliği yaptığı yönünde görüş beyan eden FCA, bu kapsamda yönetimde de değişiklikler yapıldığını vurguladı.

DB: DÜZELTMEK İÇİN ADIM ATIYORUZ

Deutsche Bank'tan yapılan açıklamada ise "Bu konunun önemini anlıyoruz. Aynı zamanda düzeltmek için de tüm adımları atmaya hazırız" değerlendirmesi yapıldı. Bankanın eş CEO'su John Cryan, geçtiğimiz yılın kasım ayında çalışanlara yeni müşteri alımında daha dikkatli olunması yönünde uyarı yapmıştı.

Sabah

YORUMLAR 38
  • Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    Arap birligi bile pkkyi teror orgutu gormuyor senin kardes dedigin muslumanlar destekliyor pkkyi hristiyan devletten farkli bseymi yaacakti
    Cevapla
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    Almanyadaki türkvatandaşları bir kedilerine ve cocuklarına düzen Verse iyi olur. PKK sempatisanı olan dönercilerde yemek yemeyin. Bunları görmek cok basit. Türk bayragı görmüyorsan Sari gesil yazilarla dokumentiert ise girmeyin
    Cevapla
  • aliii 7 yıl önce Şikayet Et
    ingilizler ne diyor elimizde kanıtlar var almanlar böyle yaptılar..... biracının şahidi şıracı... hadi gidin uzak durun bizden
    Cevapla
  • Abdul Hamit 7 yıl önce Şikayet Et
    Dışarısını Biliyoruzda İçimizde De Hain Dolu, Daha Neleri Ortaya Çıkacak Kim Bilir... İhanet Zincirleriyle Çevrilmiş Bu Topluma Allah'ım Sen Yardım Eyle.
    Cevapla
  • hataylı 7 yıl önce Şikayet Et
    uluslararası bankacılık denetleme kurumu nerde kapatılması gerekmiyo mu bankanın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!