Erdoğan’ı kontrol edilemez görüyorlar

Sykes-Picot’un sayılı uzmanlarından Prof. Avi Shlaim, ABD'nin Erdoğan'ı 'kontrol edilemez lider' olarak gördüğünü söyledi.

Erdoğan’ı kontrol edilemez görüyorlar
Erdoğan’ı kontrol edilemez görüyorlar
GİRİŞ 23.05.2016 12:06 GÜNCELLEME 23.05.2016 12:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bir yandan PKK/ PYD diğer yandan da DAEŞ terörü ile mücadele eden Türkiye'yi denklemin merkezi haline getiren sürece dair çok sayıda yorum yapılıyor. Suriye bölünecek mi? DAEŞ'i kim durduracak? ABD ve Avrupa destekli PYD'nin “Kürt devleti" girişimi nereye varacak? Direkt olarak Türkiye'yi ilgilendiren bu soruların yanıtlarını Prof. Avi Shlaim verdi.

Gerçek Hayat Dergisi'nin bu haftaki sayısında Ersin Çelik'in sorularını yanıtlayan Prof. Shlaim aynı zamanda, 100. yıl önce Ortadoğu coğrafyasının sınırlarını belirleyen Sykes-Picot Anlaşması'nın sayılı uzmanlarından..

''ERDOĞAN TÜRKİYE İÇİN EN İYİSİ NEYSE ONU YAPIYOR''

Prof. Avi Shlaim, yeni bir Sykes-Picot Anlaşması'nın olmayacağını eğer yeni bir düzen kurulacaksa da eski düzene benzemeyeceği kanaatinde. DAEŞ'in Suriye ve Irak'ta başarılı olduğunu söylerken El Kaide'den farklı olarak, basit bir terör orga­nizasyonu değil de dev­let benzeri kurumları olan bir yapı olduğunu vurguluyor. Shlaim, DAEŞ'i bozguna uğratacak olan şeyin Amerikan bombaları değil, Müslümanlığı gerçek anlamda yaşayan milletler olarak belirtiyor.

"Amerikalılar Erdoğan'ı kontrol edilemez görüyor"

ABD'nin Cumhurbaş­kanı Erdoğan'ı Suriye'deki Kürtlere karşı DAEŞ'e yar­dım sağlamakla suçladığını belirten Shlaim, Amerikalıların Erdoğan'ın ne yapacağı belli olmayan, kontrol edilemez bir lider olduğunu düşündüğünü söylüyor. Shlaim konuşmasına şu cümlelerle devam ediyor:

“Bana göre, Erdoğan Türkiye için en iyisi ney­se onu yapıyor ve bu ko­nuda Amerikalılarla aynı frekansta değil. Çünkü Tür­kiye'nin düşmanı PKK'dır. Herkes de PKK'nın bir terör örgütü olduğu konusunda hemfikir. Dolayısıyla Erdo­ğan Suriye'deki çatışmayla ilgili politikasını belirlerken Türkiye'nin menfaatini dik­kate alması gerekiyor."

Shlaim, “ABD, bölgede güçlü bir rol üstelenen Türkiye'nin bağımsız bir ülke olduğu gerçeğiyle yüzleşmekte zorlanıyor" derken mülteci sorunun bunda etkili olduğunu vurguluyor. Batı'nın Türkiye'nin işinin sadece mülteciler­le ya da DAEŞ'le uğraşmak değil de Türk devletinin bütünlüğünü tehdit eden Kürt sorunu olduğunu Ba­tı'nın bunu anlaması gerektiğinin altını çiziyor.

YORUMLAR 2
  • kocasolak 7 yıl önce Şikayet Et
    AYM bu yaziyi okusun da c.dundari niye saliverdigini gordugumuzu bilsin. Abdin dunyadaki butun teror orgutlerini destekledigini abd deki gazeteciler bi yazip cizsin bakalim ayni si ab ve rusya icin de gecerli. Turkiye nin iciiceki hainler Turkiye nin cikarlarini baltalamakla meskul olup birde vatan sever geciniyorlar hatta dini cemaatiz diyebiliyorlar.
    Cevapla
  • veli 7 yıl önce Şikayet Et
    Ha şunu bileydin...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler