ÖSYM eski Başkanı'na FETÖ davası

KPSS davasında şüpheli olarak sorgulanan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir "Cemaat'ten şikâyetçiyim" demişti. Demir hakkında FETÖ davası açıldı.

ÖSYM eski Başkanı'na FETÖ davası
ÖSYM eski Başkanı'na FETÖ davası
GİRİŞ 23.08.2016 16:53 GÜNCELLEME 23.08.2016 16:53
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Kayseri'de Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı FETÖ/PDY iddianamesinde eskiÖSYM Başkanı Ali Demir, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini düşürmeye teşebbüs, silahlı terör örğütüne üye olmak, yardım, yataklık, resmi belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanmak, ÖSYMKanunu'na muhalefet, terörizmin finansını sağlamakla suçlandı. İTÜ Tasarım Mühendisliği Bölümünde yüksek lisans eğitimi tamamlayan Demir, doktorası için İngiltere'deki Loughborough teknoloji üniversitesini seçmişti.

GÖREVE BÖYLE GELDİ

2010 yılındaki KPSS sınavı, 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapıldı. Yaklaşık bir ay sonra açıklanan sonuçlar, büyük şüphe doğurdu. KPSS'nin eğitim bilimleri bölümündeki tüm soruları 350 aday doğru yanıtlamıştı. ÖSYM, ilk anda kopya savlarını yalanladı. Ancak, sınava birlikte giren bazı evli çiftlerin de tam puan aldığının ortaya çıkması kuşkuları artırdı. AnkaraCumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Isparta'nın Yalvaç ilçesinde çobanlık yapan öğretmen Baki Saçı sınav öncesinde arkadaşı Berat Koşucu tarafından kendisine "Sana bir hediyem var" diye mail atıldığını söyleyerek, soruların çalınması ile cemaatin ilişkisi olabileceğini açıkladı. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan istifa etmek zorunda kaldı. Yerine ise Ali Demir getirildi. Yeniden yapılan sınavda ise 350 tam puancıdan 80'i sınava girmedi. Sınava giren diğer birinciler ise yeni sınavda adeta döküldü.

SORU KİTAPÇIKLARINI İMHA ETMİŞTİ

2010 KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmanın şüphelilerinden biri de eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'di. Gözaltına alınan Demir'in yurtdışına çıkışı yasaklandı, haftada 2 gün karakola imza vermesi kararlaştırıldı. Demir 2010 KPSS soru kitapçıkları dahil, diğer sınavlarla ilgili evrakları imha etmekle suçlanıyordu. Demir "Soruşturmayı sürdüren savcının bu kitapçıları adli emanete alması gerekirdi" savunması yapmıştı. Demir ifadesinde şunları söylemişti: "Bu soruları sınavdan önce çalıp haksız menfaat elde eden, örgütüyle paylaşan kim ise onlardan bende şikâyetçiyim. Eğer bunu yapan Cemaat ise yine şikâyetçiyim."

ALİ DEMİR ZAMANINDA YAŞANAN SKANDALLAR

Ali Demir döneminde yaşanan diğer skandallar ise şöyleydi:

Şifre skandalı: Ali Demir göreve geldikten birkaç ay sonra, 27 Mart 2011'de 1 milyon 700 bin adayın girdiği 2011-YGS'de şifre skandalı patlak verdi. Demir önce reddetti sonra "Şifre var, kopya yok" dedi. Savcılık olayı kapattı ve takipsizlik kararı verdi.

Hatalı test: Yine 27 Mart 2011'de YGS'ye katılan 150 mahkûm adayın kitapçığında test hatalı basıldı.

Cevap anahtarı kayboldu: Diyarbakır'da YGS'ye giren 4 öğrencinin cevap anahtarı kayboldu.bu 4 öğrenci için 7 Haziran 2011'de 'özel YGS' yapıldı.

Eksik kitapçık: 24 Nisan 2011'de ALES'e giren 500 adaya eksik kitapçık verildi.

Aynı sorular soruldu: 29 Mayıs 2011'de yurtdışı yükseköğretim diplomaları denkliği için seviye tespit sınavında tıp doktorluğu ikinci aşama kitapçığındaki 100 sorudan 75'i önceki yılın sorularıyla aynı çıktı. Sınav iptal oldu.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 27
  • Abdullah2325 7 yıl önce Şikayet Et
    En büyük skandallar zinciri bu adam zamanında oldu, bi de diyor cemaatten şikayetçiyim bıyığına tükürdüğüm.
    Cevapla
  • mert 7 yıl önce Şikayet Et
    yalnız tip tam fetöcü
    Cevapla
  • birol 7 yıl önce Şikayet Et
    bu adamdan herzaman şüphelenmiştim , çünkü hep kaçamak cevaplar veriyordu .
    Cevapla
  • öz 7 yıl önce Şikayet Et
    Milletin emeğini milletin geleceğini çalan FETÖ ve mensupları bunun hesabını hem bu dünyada hemde ahirette vereceksiniz inşallah. Adelet yerini bulur amma er yada geççç
    Cevapla
  • yağbasan 7 yıl önce Şikayet Et
    adamın yalan konuştuğu tipinden belli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?