Azerbaycan'da FETÖ tutuklaması

Azerbaycan'daki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Azadlık gazetesi mali direktörü Faik Emirov tutuklandı.

Azerbaycan'da FETÖ tutuklaması
Azerbaycan'da FETÖ tutuklaması
GİRİŞ 23.08.2016 22:03 GÜNCELLEME 23.08.2016 23:15
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Azerbaycan'daki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Azerbaycan Halk Cephesi Partisi (AHCP) Başkan Yardımcısı ve Azadlık gazetesi mali direktörü Faik Emirov tutuklandı.

Devlet Güvenlik Hizmeti, İçişleri Bakanlığı ve Başsavcılıktan yapılan ortak açıklamada, FETÖ üyelerinin yasa dışı eylemlerinin araştırılması ve önlenmesi amacıyla üç kurumun çalışanlarının katıldığı soruşturma grubu kurulduğu belirtildi.

Ülkenin mobil operatörleriyle ilgili yapılan başka bir soruşturma kapsamında, AHCP Hatai İlçesi Gençlik Kolları Başkanı Fuat Ahmetli'nin evinde arama yapıldığı ifade edilen açıklamada, aramada yasaklı dini yayınlar, CD'ler, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in konuşmalarının bulunduğu broşürler, FETÖ üyelerinin ve imamlarının isimlerinin yazılı olduğu evrak elde edildiği, bu soruşturmanın da FETÖ soruşturmasıyla birleştirildiği kaydedildi.

Açıklamada, soruşturma sürecinde Emirov'un isminin Ahmetli'nin evinde bulunan "imamlar listesi"nde tespit edildiği, onun listede bulunan diğer kişilerle irtibatta olduğunun belirlendiği bildirildi.

Bu nedenle Emirov'un gözaltına alındığı, arabasında yapılan aramada elebaşı Gülen'le ilgili 3 kitap, Gülen'in hutbelerinin bulunduğu 8 CD'nin bulunduğu aktarılan açıklamada, Emirov'un çıkarıldığı mahkemede ceza kanununun "dini ayinlerin icrası adıyla vatandaşların hakkını ihlal etme ve milli, ırksal, sosyal ve dini nefret aşılama" maddeleri gereğince tutuklandığı duyuruldu. 

YORUMLAR 9
  • çorumlu 7 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE AZERBAYCAN iki devlet tek millet
    Cevapla
  • Fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Kandaşlarımız ve öz gardaşlarımız eksik olmayın. Gardaş Azerbeycan a selam olsun...
    Cevapla
  • reis 7 yıl önce Şikayet Et
    abd mi dost azerbaycan mı?
    Cevapla
  • Müslüman Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan dost değil ,,can gardaşımız caaanñnnn:)))☆☆☆☆☆ Amerikanın ve yandaşlarının Allah belasını versin amiiin amiin amiiin inşaallaaaahhhh
    Cevapla
  • Malatyalı kürt 7 yıl önce Şikayet Et
    AzadlıQ gazetesini Facebook'a takip ediyordum Türkiye ve Reis hakkında çok olumsuz haberler yapıyorlar şeref yoksunları amerikaya çalışıyor. Aliyevi devirmeye çalışıyor
    Cevapla
  • Orhan 7 yıl önce Şikayet Et
    İşte sözde değil özde gardaşlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'