Abdullah Öcalan'ın mesajı açıklandı - Abdullah Öcalan kimdir, aslen nerelidir?

Bilindiği üzere PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kurban Bayramı'nda ailesi ile yüzyüze görüşme izni verilmişti. Abdullah Öcalan kardeşi Mehmet Öcalan ile görüşmesinden sonra Öcalan'ın mesajını Diyarbakır'da açıklayacağı belirtildi. İşte Abdullah Öcalan'a verilen özel görüşme izni ve açıklacağı mesajı ile ilgili tüm detaylar haber7.com'da..

Abdullah Öcalan'ın mesajı açıklandı - Abdullah Öcalan kimdir, aslen nerelidir?
Abdullah Öcalan'ın mesajı açıklandı - Abdullah Öcalan kimdir, aslen nerelidir?
GİRİŞ 14.09.2016 09:31 GÜNCELLEME 14.09.2016 09:32
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Abdullah Öcalan ile ilgili gelişmeleri ve bundan sonra yaşanacak gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz..

Terör örgütü PKK lideri terörist başı Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, İmralı ziyareti sonrası açıklama yaptı.

Öcalan, İmralı ziyareti sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi, "Ağabeyim Abdullah Öcalan, 'bizim projelerimiz vardır, o önceki süreci biz yok etmedik. 6 ayda bu sorunu çözeriz, bu kör bir savaştır. Artık bu kan, gözyaşı dursun, bunu basına açıklayabilirsin dedi."

Mehmet Öcalan, İmralı ziyareti sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi, "Ağabeyim Abdullah Öcalan'ın sağlık durumu iyidir. Fiziksel olarak orada bir sorunu yoktur. Durumumuz eskisi gibi devam ediyor."

"TERÖRİST BAŞI LAFINI YAKIŞTIRMIYORUZ"

Basının "terörist başı" diye haberler vermesini aile olarak doğru görümüyoruz. Tecrit devam ediyor ama fiziksel olarak sorun yok.

AÇLIK GREVİ SONLANACAK

Diyarbakır'da, aralarında DBP Eş Başkanı Sabahat Tuncel ve DTK Eş başkanı Leyla Güven ile HDP'nin 5 milletvekilinin bulunduğu 50 kişi Öcalan ile görüşülmesi amacıyla başlattıkları açlık grevini 8 gündür sürdürürken, Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeden sonra masajının açıklanması ile bu açlık grevinin de sonlanacağı belirtildi.

ÖCALAN'A BAYRAM İZNİ

PKK terör örgütünün başı Abdullah Öcalan'a ailesiyle görüşme izni verildiği açıklandı.

İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutuklu bulunan terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan, Kurban Bayramı'nda ailesiyle görüştü.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, terör örgütü elebaşı Öcalan'a, Kurban Bayramı dolayısıyla kardeşi Mehmet Öcalan'la açık görüş izni verildi.

Görüşmenin gün ve saati ise gizli tutuluyor.

Öcalan ile son olarak nisan ayında Avrupa Konseyi İşkenceyi ve Kötü Muameleyi Önlenme Komitesi (CPT) üyeleri görüşmüştü.

ABDULLAH ÖCALAN KİMDİR? BİYOGRAFİSİ

4 Nisan 1949'de Halfeti'de doğan Abdullah Öcalan veya zaman zaman kullanılan kısa adıyla Apo, terör örgütü PKK'nın kurucularından biri ve lideridir.

1999 yılında Nairobi'de Kenya güvenlik birimlerince yakalanması sonrasında, 15 Şubat 1999 günü Türk güvenlik görevlilerine teslim edilerek Türkiye'ye getirildi. 28 Nisan 1999'da, Türk Ceza Kanunu'nun 125. maddesine göre vatana ihanet suçu gereğince hakkında idam cezası istendi. 29 Haziran 1999'da "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçuyla idama mahkûm edilse de, Avrupa Birliği uyum yasaları gereğince cezası ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrildi.

Abdullah Öcalan günümüzde İmralı Cezaevi'nde hapis yatmaktadır.

YORUMLAR 13
  • Halil İbrahim (2) 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu arada bu sıfatsızlar baktı ki ateş sardı bacayı dört yandan tutuşuyorlar hemen geri vitese geçiyorlar. Ben anlamıyorum Allah'ın adaleti islam devleti olan ülkemizde ne zaman tecelli ettirilecek. Şeriatın olmadığı bir yönetim biçimi ile dünya asla barışı refahı huzuru bulamaz.
    Cevapla
  • laz 7 yıl önce Şikayet Et
    PKK yi da bu terörü de gözümüzde cok büyütüyoruz. Belirli noktalari ve belirli kisileri yok ettikten sonra bunlar bir halt yiyemez! Bagimisiz olacaksin.korkmayacaksin.varsa kaderimizde yok olmak hep birlikte sehit oluruz.hesabida Allah tan baska kimseye vermeyiz. Rest cekeceksen Abd ve ab ye böyle cek!.. Unutma Reis , bu millet seninle...
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben söyleyeyim kim olduğunu.gerçek adı artin agopyandır.urfa halfetideki eskiden ermenilerinde yaşadığı amara lıdır.78 de halfeti nüfus müdürlüğünü pkk sırf artin agopyan deşifre olmasın diye yaktılar.Bilginiz olsun.
    Cevapla
  • Halil 7 yıl önce Şikayet Et
    Sican bu adama kanalizyonda yasar insan bisligiyle yasamini surdurur yeri gordugu her delik atiklarla beslenir calmayi korkutmayi sever ama kendi cok korkaktir normal sican iste
    Cevapla
  • Vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    Neyi cözermis biz bikere el uzatiriz o yol bitti. Artik bitirecegiz sizi
    Cevapla
  • berxwedan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bitirinde görelim
    Cevapla
  • vatanmış 7 yıl önce Şikayet Et
    pardonda sen kimsin kardeş neyi bitiriyorsun öyle bitirme gücümüz varsa vatandaş olarak gidelim asalım güney doğuda taş üstünde taş koymayalım demokrasi nöbetinde ayaklandık hadi bunlarada ayaklanalım o kadar şehit var ve vermeye de devam ediyoruz adamı ailesi ile görüştürmekde neymiş.. sanki senin söz hakkın varmş gibi biz bitireceğiz deme...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler