Dink cinayetinde Zekeriya Öz detayı

15 Temmuz sonrası tutuklanan jandarma üsteğmen Muharrem Demirkale, Dink cinayetinden de tutuklandı. Demirkale'nin cinayet öncesi ve sonrası Zekeriya Öz'le görüştüğü ortaya çıktı.

Dink cinayetinde Zekeriya Öz detayı
Dink cinayetinde Zekeriya Öz detayı
GİRİŞ 21.10.2016 19:37 GÜNCELLEME 21.10.2016 19:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti soruşturmasında, meslekten ihraç edilen Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ile darbe girişimi soruşturmasında tutuklu eski jandarma görevlileri Muharrem Demirkale ve Yavuz Karakaya tutuklandı.

ZEKERİYA ÖZ İLE TELEFON TRAFİĞİ

Savcılığın sevk yazısında, Muharrem Demirkale’nin Dink cinayetinden bir gün önce ve bir gün sonra Zekeriya Öz ile 7 kez telefonla görüştüğü belirtildi. 

Savcılığın sevk yazısında, Muharrem Demirkale’nin 1997-1999 yılları arasında Bitlis’in Tatvan ilçesinde görev yaptığı sırada Mutki ilçesi savcısı olan Zekeriya Öz ile tanıştığını ve Bitlis’te nadiren görüştüklerini anlattığı ifadesine de yer verildi.

"O GÖRÜŞMELERDE NE KONUŞTUĞUMUZU HATIRLAMIYORUM"

İfadesinde, Bitlis’ten ayrıldıktan sonra Öz ile irtibatlarının kesildiğini belirten Demirkale, İstanbul’a çıktıktan sonra tekrar görüşmeye başladıklarını, Dink cinayetinden bir gün önce ve bir gün sonra yaptığı 7 telefon görüşmesinin içeriğini hatırlamadığını söyledi.

HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI

Yazıda, Demirkale’nin üsteğmen rütbesinde bulunması ve üzerinde çok sayıda sıralı amirlerinin yer almasına rağmen, İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü, İstanbul özel yetkili cumhuriyet savcısı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli emniyet müdürleriyle görüşebilmesi hayatın olağan akışına aykırı olduğu anlatıldı.

DİNK CİNAYETİNİN İŞLENMESİNE KATILDIKLARI İDDİASI

Bu nedenle şüphelilerin FETÖ/PDY silahlı terör örgütü içindeki konumları, bağlantıları ve terör örgütü mensubiyetlerinin ortaya konulduğunun kaydedildiği yazıda, “FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensubu olan şüpheliler Muharrem Demirkale ve Yavuz Karakaya’nın terör örgütünün amaçları doğrultusunda Hrant Dink cinayetinin tasarısının planlanmasında, cinayet öncesi, cinayet günü ve sonrasında aktif görev alarak Dink cinayetinin işlenmesine katıldıkları” ifade edildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • zühtü 7 yıl önce Şikayet Et
    hala göbeği önde kasıla asıla yürüyor mu acaba ? burada süper savcılık yaparken bir defasında kasılmaktan donunun lastiği kopmuştu.
    Cevapla
  • Nurettin GÜN 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın zekeriya öz dünya seni tanıdı iyi reklamın oldu eyer ceza evine girersen ceyhan ceza evini istede ceyhan,ın reklamı olsun belki sayende geri kalmış ceyhan İL olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!