Ortaöğretim KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı? Memurluk başvuru ekranı

Milyonlarca kişinin merakla beklediği 2016 KPSS Ortaöğretim tercih kılavuzu yayınlandı mı? İşte memurluk sınavı KPSS tercih kılavuzu ile ilgili tüm bilgiler haberimizde

Ortaöğretim KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı? Memurluk başvuru ekranı
Ortaöğretim KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı? Memurluk başvuru ekranı
GİRİŞ 10.12.2016 09:11 GÜNCELLEME 10.12.2016 09:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde açıklanan KPSS Ortaöğretim sınav sonucunun ardından 2016 KPSS Ortaöğretim tercih kılavuzu büyük merak konusu oldu. 

KPSS Ortaöğretim tercih kılavuzu ÖSYM'nin AİS sitesinde henüz yayımlanmadı. Konuyla ilgili açıklama yapan ÖSYM önceden yayınlanan kılavuz, genel kılavuz olmamakla birlikte, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi bu konuda uyardı. Bir çok haber ajansında KPSS tercih kılavuzu ile ilgili çıkan haberlerin ise asılsız olduğunu ifade etti. 2016 KPSS kılavuzu yayınlanır yayınlanmaz içeriğimiz de yer alacaktır.

kpss-puan-sınav-yorumları.jpg

KPSS Ortaöğretim tercih kılavuzun açıklandıktan sonra aşağıda bulunan bağlantıda yer alacaktır. 

AİS ÖSYM SİTESİNE GİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

2016 KPSS ORTAÖĞRETİM BARAJ PUAN VAR MI? 

Merkezi yerleştirmeler söz konusuysa 70 puan barajı da yoktur ancak daha önce de söylediğimiz gibi kurumlar en düşük puanda 70’in altına düşmeyebilirler. Kurumsal atamalarda 65-70’in altında bir puana genelde düşülmez. Ancak atamalar ve tercihlerle ilgili pek çok değişken olmakla birlikte çok yüksek puan alan biri bile atanamazken 75 puan alan biri de atanabilir. Bu yüzden tercihleri mantıklı ve akıllıca yapmak gerekmektedir.

ORTAÖĞRETİM KPSS SINAV SONUÇLARINA 10 GÜN İÇİNDE İTİRAZ EDİLEBİLECEK

Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklandıktan sonra 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM'ye başvurmalıdır. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük zaman aşımı süresini durdurmaz. 

YORUMLAR 4
  • Ecemnaznaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Mrb arkadaslar acaba ortaogretim tercih klavuzu yayimlandimi
    Cevapla
  • KafkaKafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Sınav 20 Kasımda yapıldı,sonuçlar yeni açıklandı.Tercihler nasıl 14-23 Kasım olsun? Önlisanstan bahsediyorsanız olabilir.
    Cevapla
  • ZEYNEP 7 yıl önce Şikayet Et
    14-23 Kasım değilmiydi tercihler
    Cevapla
  • CerenCeren 7 yıl önce Şikayet Et
    Ortaöğretim tercihler ne zaman 14 23 kasım arasimi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!