Nakşiler İstanbul’da buluşuyor

Hindistan’tan Avusturya’ya kadar onlarca alim ve akademisyen, Nakşibendilik sempozyumunda tasavvuf ve İslami akımlar konusunda bilgilendirme yapmak üzere İstanbul’da buluşuyor.

Nakşiler İstanbul’da buluşuyor
Nakşiler İstanbul’da buluşuyor
GİRİŞ 01.12.2016 11:09 GÜNCELLEME 01.12.2016 11:09
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Haliç Kongre Merkezi ve Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde 2–4 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Uluslararası Bahâeddin Nakşibend ve Nakşibendîlik Sempozyumu, bu konuda yapılacak en kapsamlı akademik toplantı olma özelliği taşıyor.

Türkiye, Yeni Zelanda, Hindistan, Pakistan, Suriye, Balkanlar ve Orta Asya’dan 40’ın üzerinde akademisyenin tebliğ sunacağı sempozyum, Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, İstanbul Tasavvuf Araştırmaları Merkezi ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenleniyor.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Derin, Nakşibendiliğin toplumlara etkisi konusunda akademik sempozyum düzenleyeceklerini söyledi. 

YORUMLAR 39
  • İbrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    Asıl Mahmud Efendi Hz. nin olması gerek.En büyük temsilicisi o mübarek çünkü.
    Cevapla
  • İbrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    Eyvallah kardeşim.Valla kardeş eniştem kendisinin bir ilimizde vekili ve kendisi dünya alimler toplantısında kitap yerine Adamm çıkarttığı için en iyisi seçildi.Nasıl yetiştirdiğini özellikle Cübbeli Ahmet Hocamızdan ve ilminden,tarzından anlayabilirsin..
    Cevapla
  • abdi âciz 7 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim
    Cevapla
  • aslan 7 yıl önce Şikayet Et
    helal kardesim
    Cevapla
  • fettah 7 yıl önce Şikayet Et
    mahmut efendi hz sorabilirsen sor bakalım NAKŞİBEND en büyük temsilcisi kimmiş.
    Cevapla
  • Kelam 7 yıl önce Şikayet Et
    Kuran baştacımız kilavuzumuz ancak pratik bilgiler varislerden öğrenilir. Namaz uygulaması gibi... Allah mezhep imamlarindan ve ALLAH. Dostlarından razı olsun. .
    Cevapla
  • kale 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • Osmanlı1453 7 yıl önce Şikayet Et
    Hak tarikatlara düşman olanlar yada önyargı ile bakanlar, hiçbir ilmi olmadığı halde nefisle yaklaşanlar, çok ilmi olduğu halde nefis ile yaklaşanlar. Siz Osmanlı İmparatorluğunun hak tarikatlar ve önderleri olan büyük velilerin kur-an'ı ve sünneti canlı kanlı yaşayıp yaşatıp mürşidlik edip imparatorluğun direkleri olduğunu bilmiyormusunuz. Siz geçmişi ne çabuk unuttunuz? Hiçmi Allah korkunuz yok. HADİS-İ KUTSİ: Ebu Hureyre radıyallahu anhudan rivayet edildiğine göre; Resulullah sallallahu aleyhi vesellem; “Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur:” dedi:“Her kim (ihlâs ile bana kulluk eden) bir dostuma düşmanlık ederse ben de ona karşı harp ilan ederim....."
    Cevapla
  • Muhammed Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmel bir çalışma. Allah emeği geçen herkesten razi olsun. NAKSİLİK VE HANEFİLİK ümmet i yüzyıllardır ayakta tutan IKI TANE KALEDIR. Hanefilik Sempizyumu da bekliyoruz. Selam ve dua ile. Allah'a emanet olunuz.
    Cevapla
  • mardinli 7 yıl önce Şikayet Et
    hanefilik tek dersen bu hiç olmadı kardeşim biz Sünni yiz hanefi safii maliki hambeli bunların bir olduğu anlatılmalı
    Cevapla
  • Burhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın bu münkirliği Allah dostlarına dil uzatmayın eninde sonunda göreceğiz.bu münkirlerin sonu iyi olmayacak buda böyle biline
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti