AK Parti binasına saldıran terörist yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ve AK Parti binasına saldıran terörist Tekirdağ'da yakalandı

GİRİŞ 22.01.2017 12:03 GÜNCELLEME 23.01.2017 02:24
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) yetkililerinden edinilen bilgiye göre; AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik tek atışlık lav silahıyla saldırı oldu.

BAŞINA 300 BİN TL ÖDÜL KONDU

Terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu öğrenilen Şerif Turunç'un İçişleri Bakanlığının aranan teröristler listesindeki gri listede olduğu ve başına 300 bin lira ödül konulduğu belirtilmişti.

TEKİRDAĞ'DA YAKALANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti İl Başkanlığı'na saldırı düzenleyen ve aranan teröristler listesinde yer alan DHKP-C üyesi Şerif Turunç, Tekirdağ'da yakalandı.

SUİKAST SİLAHI, EL BOMBASI VE PUSULA ÇIKTI

DHKP-C terör örgütü üyesi Şerif Turunç yere yatırılarak etkisiz hale getirildi. Yapılan aramada glock marka suikast silahının yanısıra, bir el bombası ve bir pusula ele geçirildi.

43 yaşındaki terörist Şerif Turunç, İçişleri Bakanlığı’nın arananlar listesinde yer alıyordu. Gri listede bulunan Turunç’un yakalanması için 300 bin TL’ye kadar ödül konulduğu da öğrenilmişti.

EŞGAL DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞTI

Saldırı öncesi Yunanistan'dan Türkiye'ye giriş yapan ve tekrar Yunanistan'a kaçma hazırlığında olduğu belirlenen teröristin, tanınmamak için saçlarını keserek eşgalini değiştirmeye çalıştığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki binasına önceki gün düzenlenen saldırıda kullanılan silahların, Rus malı RPG-18 olduğu belirlendi. İl başkanlığına atılan roketin tapasının arızalı olduğu için patlamanın gerçekleşmediği ortaya çıktı. Roketatar üzerinde yapılan delil araştırmasında iki silahta da aynı parmak izine ulaştığı belirtildi. Parmak izinin terör örgütü DHKP-C üyeliğinden poliste kaydı bulunan Şerif Turunç’a ait olduğu iddia edildi. Turunç’un geçtiğimiz sene Yunanistan’dan Bilgehan Karpat isimli teröristle birlikte yasadışı yollardan Türkiye’ye girdiği bildirildi. Yetkililer, önceki gece gerçekleşen saldırılardaki kimliği belirlenemeyen ikinci teröristin de Karpat olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

POLİSE ATEŞ AÇTI

İstanbul genelinde kırmızı alarm durumuna geçen polis, operasyonların yanı sıra aramaları da sıklaştırdı. İddialara göre polisin aradığı terörist Şerif Turunç dün Esenyurt’ta ortaya çıktı. Taksiyle Bağlarçeşme mahallesine gelen Turunç polis otosu görünce araçtan indi. Silahını çıkaran Turunç, polis aracına arkadan ateş açtı. Polisin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Ara sokaklara kaçan terörist üzerindeki el bombası ve sırt çantasını bıraktıktan sonra kaçtı. Çatışma sonrası bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Turunç’un yere attığı sırt çantası ve el bombası için uzman ekip çağrıldı. Yapılan incelemelerde sırt çantasından silah, eldiven, ip, ilaç ve bazı kıyafetler çıktı

SUİKAST SİLAHI, EL BOMBASI VE PUSULA ÇIKTI

DHKP-C terör örgütü üyesi Şerif Turunç yere yatırılarak etkisiz hale getirildi. Yapılan aramada glock marka suikast silahının yanı sıra, bir el bombası ve bir pusula ele geçirildi. 

VURULARAK YAKALANMIŞ

DHKP/C’li Şerif Turunç’un operasyon sırasında polise direndiği ortaya çıktı. Gündoğdu Mahallesi’nde İstanbul ve Tekirdağ polisinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda polis ekiplerince sol bacağından vurularak etkisiz hale getirilen Turunç’un yakalandığı yere yaklaşık 1.5 kilometre uzaklığındaki Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü çevresinde keşif yaptığı iddia edildi. Teröristin üzerinde yapılan aramada pusula, Glock marka tabanca ve el bombası ele geçirilmişti.

DHKP-C'Lİ TERÖRİST BİLGEHAN KARPAT ÖLDÜRÜLDÜ

İstanbul Sütlüce'de bulunan AK Parti İl Başkanlığı binasına lav silahıyla saldırı düzenleyen terör örgütü DHKP-C üyesi Bilgehan Karpat, Tekirdağ'da düzenlenen operasyonda ölü olarak ele geçirildi​. 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 98
  • uner 7 yıl önce Şikayet Et
    bazı göçmenleri Ülkemizden göndermek istiyoruz. Göçmenler gelip patlatıyorlar hemde...
    Cevapla
  • temel candan 7 yıl önce Şikayet Et
    Eli is tutan mahkumu uygun islerhazirlayip calistirin ve ekmek ve yemegini kendi calismasi ile kazansin Bunu uygula cinin is gucunden daha ucuz is gucumuz olur ve hazinede bunlara para harcamaz icerde yatarken
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    ne guzel catismaya girmissiniz vursaniza gogsunden.firsati kacirmamak lazim.bacaga nisan alirsin hedef sasiverir.
    Cevapla
  • tek gercek allah 7 yıl önce Şikayet Et
    beslemeyin bunlari istemiyoruz bizim paramizla beslemeyin lutfen .
    Cevapla
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bunu içerde besliyecekler sıkın kafasına yediği ekmek haram olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Pakistan'dan 'Balistik füze' tepkisi! ABD'yi zora sokacak açıklama!
DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etmişlerdi: AK Parti'den tepki