PÖH eğitimlerini geçemeyenlerin tekrar hakkı var mı?

19. dönem Polis Özel Harekat fiziki yeterlilik mülakatının ardından PÖH sözlü mülakat tarihleri büyük merak konusu oldu. Peki sözlü mülakatın ardından eğitimlerini geçemeyenlerin tekrar hakkı olacak mı?

PÖH eğitimlerini geçemeyenlerin tekrar hakkı var mı?
PÖH eğitimlerini geçemeyenlerin tekrar hakkı var mı?
GİRİŞ 31.01.2017 14:23 GÜNCELLEME 31.01.2017 14:23

10 bin polis alımının gerçekleşeceği özel harekat kontenjanı için (PÖH) sözlü mülakat ne zaman yapılacak? Binlerce adayın gireceği sözlü mülakatın ardından eğitimler başlayacak. Peki PÖH eğitimlerini geçemeyenlerin tekrar hakkı olacak mı? Özel Harekat Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürü Gürel konuyla ilgili açıklama yaptı

EĞİTİMLERİ GEÇEMEYENLERLE İLİŞİK KESİLECEK

Eğitimler hakkında kendilerine çok soru geldiğini ifade eden Özel Harekat Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürü Gürel, “Eğitim için gelecek olan arkadaşların bunları düşünmelerine gerek yok. Biz gereken bütün eğitimleri, eğitim bittikten sonra operasyonel olarak sahaya yansıtacak şekilde, 1. bölge iller dediğimiz Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki en sıcak bölgelerde rahatlıkla çalışabilecek şekilde eğitimlerimizi arkadaşlarımıza vereceğiz. Tabi bu eğitimleri alan arkadaşlar bizimle birlikte çalışmaya başlayacaklar, diğer arkadaşlar da eğer eğitimlerde yetersiz görülürlerse bir şekilde ilişikleri kesilip normal hayatlarına devam edecekler” şeklinde konuştu.

ÖZEL HAREKAT POLİSİ OLMAK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR

28 yaşından gün almamış olan en az lise veya dengi okul mezunlarından 10 bin özel harekatçı adayı alınacak.

Başvuranlar arasında fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı yapılacak. Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak online başvurular 02 Kasım tarihinde başlayacak.

Adaylardan istenilecek belgeler ve aranılan şartlar başvuru tarihinden önce aynı siteden açıklanacak.

2016 POLİS MAAŞLARI

Özel Harekat Polisi Maaşı: 4500-5000 TL

Çevik Kuvvet Polisi Maaşı: 3800-4500 TL

Trafik Polisi Maaşı: 3400-4000 TL

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor