Karayılan ve Salih Müslim için yakalama kararı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Murat Karayılan ve Cemil Bayık ile PYD lideri Salih Müslim'in de arasında bulunduğu 38 yöneticisi hakkında yakalama emri çıkarılmasını talep etti.

Karayılan ve Salih Müslim için yakalama kararı!
Karayılan ve Salih Müslim için yakalama kararı!
GİRİŞ 13.02.2017 16:11 GÜNCELLEME 13.02.2017 16:16
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ankara Kızılay'da, Güvenpark otobüs durakları yakınında bombalı otomobille düzenlenen intihar saldırısına ilişkin soruşturma kapsamında terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticileri Murat Karayılan, Cemil Bayık, Fehman Hüseyin ile PYD lideri Salih Müslim'in de arasında bulunduğu 38 yöneticisi hakkında yakalama emri çıkartılması istendi.

38 İSİM

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderdiği talep yazısında, hakkında yakalama emri çıkartılması istenenler şöyle sıralandı:

"Salih Müslim, Cemil Bayık, Murat Karayılan, Mustafa Karasu, Hülya Oran, Nuriye Kesbir, Elif Yıldırım, Zübeyir Aydar, Duran Kalkan, Sabri Ok, Ali Haydar, Filiz Duman, Muzaffer Ayata, Mehmet Tören, İsmail Özden, Rıza Altun, Layika Gültekin, Güleser Törün, Remzi Kartal, Gülüşan Eksen, Menafi Bayazıt, Engin Karaaslan, Mahmut Dora, Gülizar Tural, Ayfer Kordu, Salman Kurtulan, Hülya Eroğlu, Sultan Kocabey, Süleyman Şahin, Mehmet Ali Çelik, Fehman Hüseyin, Fethi Şarlatan, Hamiyet Yalçınkaya, Mehmet Tahir Kılıç, Mehmet Üçer, Hejar Çelik, Nuran Er ve Şerif Boşbuğa."

Talep yazısında bu şüphelilerin bazılarının Irak, bazılarının Suriye'de bulunduğu, bir kısmına ulaşılamadığı ve ifadelerinin alınamadığı kaydedildi ve haklarında yakalama emri düzenlenmesi istendi.

KOBANİ'DEN GELDİLER

Yazıda, PKK/KCK terör örgütü üyesi olan ve örgütün HPG kanadında yer alan Seher Çağla Demir'in, diğer örgüt üyeleri Mehmet Veysi Dolaşan, Vahit Ayçil, Velat Cin, İbrahim Halil Demirer, Suphi Akbaş ile Şanlıurfa'da buluştuğu Demir'in, Kobani'den bu örgüt üyelerince getirildiği, akabinde terör saldırısında kullanılmak üzere otomobil satın alıp, bomba malzemelerini yükledikleri ifade edildi.

39 KİŞİ ÖLDÜ

Aracın Güvenpark otobüs durakları yakınında patlatılması sonucu 39 kişinin hayatını kaybettiği, 324 kişinin yaralandığı, 109 kişinin iş yeri ve araçlarının zarar gördüğüne yer verilen yazıda, haklarında yakalama emri düzenlenmesi istenenlerin, PKK/KCK'nın yöneticisi olduklarına dikkat çekildi.

TCK'nın 220/5. maddesinde "Örgüt yöneticileri, örgüt faaliyeti çerçevesinde işlenen bütün suçlardan ayrıca fail olarak cezalandırılır", 302/2. maddesinde "Bu suçun işlenmesi sırasında başka suçların işlenmesi halinde, ayrıca bu suçlardan dolayı ilgili hükümlere göre cezaya hükmolunur", 314/3. maddesinde ise "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçuna ilişkin diğer hükümler, bu suç açısından aynen uygulanır" düzenlemelerine işaret edilen yazıda, şöyle denildi:

"PKK/KCK örgüt yönetiminin özellikle Silopi, Cizre, Nusaybin, Sur, Şırnak gibi il ve ilçelerde hendekler açıp, barikatlar kurarak, buralarda örgüt denetiminde sözde kantonlar oluşturmak için şiddetli terör eylemine giriştikleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Müdürlüğüne bağlı görevlilerin bu terör eylemlerine karşı yürüttükleri operasyonlar neticesinde örgütün militan ve sempatizan kaybına uğraması üzerine şüphelilerin örgütü toparlamak amacıyla büyük metropollerde, özellikle sivillere yönelik terör saldırısı çağrısında bulundukları, bu kapsamda 17 Şubat 2016'da Ankara'da Merasim Sokak ve 13 Mart 2016'da Güvenpark patlamalarının meydana geldiği, şüphelilerin örgüt yöneticisi olup, verdikleri emir ve talimat doğrultusunda eylemin gerçekleştirilmesine yönelik azmettirici sıfatıyla hukuki sorumluluklarının olduğu anlaşılmıştır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Yavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    Aklıma şimdiye kadar neden yakalama emri çıkartılmıyordu diye bir soru geliyor. Acaba şimdiye kadar bunlar terörist değilmiydiler?
    Cevapla
  • esas 7 yıl önce Şikayet Et
    1-MIT uluslararası operasyon yetkisine yeni sahip oldu 2- MIT, ABD tarafından kurulmuştu, bağımsızlaşıp millileşmesi zaman aldı. 3- Uluslararası gücün ancak güçlü bir iktidarla ortaya çıkabilirdi. 4-İktidar güç sınavlarından geçerek dünyaya irdaesini ispatladı 5-Dünya konjüktürü buna müsait hale geldi getirildi. 6
    Cevapla
  • ozann 7 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar gücün yoktu dostum sen yakalasan içerden salan sözde hakim müsveddeleri çoktu. Ama artık zamanı geldi.
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    nasil yani?? yok muydu? He tamam o zaman simdi teror biter.Bu yuzden bitmiyomus demek!
    Cevapla
  • cihangir 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hala konuşabilmesi demokrasi falan değil türk istihbaratının yüz karasıdır.Bir iran kadar olamadık.
    Cevapla
  • cihan 7 yıl önce Şikayet Et
    Uluslar arası bir konu ile demokrasiyi nasıl birleştirebildin?
    Cevapla
  • Ozgur ata 7 yıl önce Şikayet Et
    Oyleyse karayilan ve gunduz gidip en yakin karakola teslim olsunlar. Benim anlamadigim bu herifler yakalama karari olmadigi icin mi bugune kadar yakalanamadilar? Suikast timi lazim bize.
    Cevapla
  • Yavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    Sonuna kadar haklısın. Benimde aklıma şimdiye kadar bunların terörist olmadığı geldi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!