FETÖ elebaşından Yakup Saygılı'ya 'savunma evrakı'

FETÖ/PDY davalarından yargılanan eski emniyet müdürü Yakub Saygılı'ya duruşma sırasında uzatılan evrakta, FETÖ elebaşı Gülen'e ait ifadelerin olduğu ortaya çıktı.

FETÖ elebaşından Yakup Saygılı'ya 'savunma evrakı'
FETÖ elebaşından Yakup Saygılı'ya 'savunma evrakı'
GİRİŞ 25.02.2017 12:30 GÜNCELLEME 26.02.2017 00:44
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

ZARFI MAHKEMEYE SUNDU

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince 1 Aralık 2016'da gerçekleşen duruşmada, tutuklu sanık eski emniyet müdürü Yakub Saygılı'nın avukatı, müvekkiline teslim edilmek üzere içinde "savunmaya ilişkin" bir metin olduğunu ifade ettiği bir zarfı mahkemeye sundu. 

SANIK SAYGILI'YA VERİLMEDİ

Mahkeme Heyeti, ön yüzünde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in onursal başkanı olduğu Washington merkezli Rumi Forum'a ait çıktılar, arka yüzünde ise çeşitli yazıların bulunduğu iki şeffaf dosya içindeki evrakı, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun gereğince incelemek için sanığa vermedi. 

EVRAKA EL KONULDU

Tutuklu sanık Yakub Saygılı, 22 Şubat'ta görülen duruşmada, mahkemenin bir önceki celse incelemek üzere aldığı evrakı vermesini istedi. 

Heyetin, incelemeler sonucunda evrakta, yasaklı bir siteye (Rumi Forum) ait çıktılar ve bunların arka yüzünde de yazılar ile FETÖ elebaşı Gülen'e ait ifadelerin bulunması üzerine, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un 59. maddesinin 5. fıkrasının "Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlardan mahkum olan hükümlünün avukatına veya avukatın hükümlüye verdiği belge veya belge örnekleri, dosyalar ve aralarındaki konuşmalara ilişkin tuttukları kayıtlara el konulabilir." hükmü gereğince evrakın sanığa verilmeyerek el konulmasına hükmettiği ortaya çıktı. 

Mahkeme heyeti, evrakta yer alan FETÖ elebaşı Gülen ait ifadelerin ve yazıların “örgütsel bir mesaj” taşıdığını değerlendirerek, söz konusu ifadelerin içeriğini araştıracak.

SAYGILI 'PARALEL CEZAEVİ MÜDÜRÜ GİBİ'

Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" aracılığıyla yapılan bir aktarımda, "Mehmet Akif Üner'i (25 Aralık davasının sanığı) tek hücreye koymaya korkmuşlar. İsyan çıkarırım burada demiş. Pazartesi 21'de Radyo Cihan'da bamteli dinleyip ertesi gün üzerine kritikler yapılıyor. Çok önemli tahliller çıkıyor mazgaldan. Herkesin morali çok yüksek. Bunda en önemli faktör geride kalanlara sahip çıkılıyor olması. Yakub Saygılı paralel cezaevi müdürü gibi. İçeride büyük mücadele veriyor yönetime karşı. Savunma için bilgisayar hakkı gibi şeyleri söke söke aldılar" ifadeleri yer almıştı.

YORUMLAR 13
  • bozeren 7 yıl önce Şikayet Et
    ya, bunun bir ilerisi, pastanın içine eğe koyup içeri göndermektir.
    Cevapla
  • vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    ruh yok insanlik yok ondandir etkilenmemeli!
    Cevapla
  • müdahale et 7 yıl önce Şikayet Et
    talimat? verilmesi korkulan bir camia yapılanması hala en tepedeki makamlarda militanları var vay be ne cia ymış ne fetöymüş adamın ümüğünü sıkmışlar biadmı ettirmişler acaba
    Cevapla
  • arif vural 7 yıl önce Şikayet Et
    balyoz ergenekon gibi davalarda iceri alinanlar kahirlarindan intihar edip , kanser olup oluyolardi fakat bunlar bu alcaklar senden benden daha saglikli ! nasil is bu ?
    Cevapla
  • Turk 7 yıl önce Şikayet Et
    Yakinda krisnlesen hapis cezasi ile akillari baslarina oyle bir gelirki
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Yazık yazık,kime karşısın ,kinin kime,karşındaki devlet hükümet millet senden deyilmi,müslüman deyilmi Türk deyilmi .yoksa sizmi gavursunuz,ne oluyo,hiç mi düşünmüyonuz ,biz yanlış yapıyoruz nezaman diyceksiniz hapisteyken bari aklınızı başınıza alın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!