Lise mezunu 7000 bekçi alım başvuruları! Tüm şartlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda İçişleri Bakanlığı tarafından 7 bin bekçi alımı yapılacağı ön görülüyor. 2017 yılı itibariyle 7000 bekçi alımı için binlerce vatandaş istenen belgeler ve aranan şartların neler olduğunu merak etmeye başladılar.

Lise mezunu 7000 bekçi alım başvuruları! Tüm şartlar
Lise mezunu 7000 bekçi alım başvuruları! Tüm şartlar
GİRİŞ 28.02.2017 09:41 GÜNCELLEME 28.02.2017 09:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Lise mezunu 7 bin bekçi alım başvuruları ne zaman başlayacak? Binlerce kişi 2017 yılı 7000 bin bekçi alım ilanının detaylarını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda çarşı ve mahallelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamada kolluk kuvvetlerine yardımcı olmaları amacıyla, "Çarşı ve Mahalle Bekçileri" teşkilatı güçlendirilecek. Peki en az lise mezunu şartını arandığı 7 bin bekçi alım başvurularının detayları belli oldu mu? Başvuru için gerekli koşullar neler? İşte 2017 yılı 7 bin bekçi alım başvuruları ile ilgili tüm gelişmeler...

2017 BEKÇİ ALIMI HANGİ İLLERDE OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7000 bekçi alımı için daha talimat verdi. İçişleri Bakanlığı tarafından henüz resmi bir açıklama gelmemesine karşın  İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay öncelikli olmak üzere bekçi alımlarının bu şehirlerde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Bekçi alım şartları neler?

Bekçi olabilmek için başvuran adayların Türk vatandaşı olması, lise ve dengi okul mezunu olması ve başvurdukları illerde en az bir yıl ikamet etmeleri gerekiyor.

Ayrıca adaylardan 30 yaşından yukarı olmama, görev yapmaya engel bir hastalığı bulunmama, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmama gibi şartlar aranıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre şuan çarşı ve mahalle bekçisi sayısı 5 bin 392 olduğu belirtildi. Bekçi alımlarıyla ilgili son dakika gelişmelere haberimizden ulaşabilirsiniz...

YORUMLAR 1
  • murat durmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    1986 yaş magduruyum daha 31 girmedik almadılar gün almışım yaş esneme istiyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!