İlk olmuştu! Hukuk savaşı başlattı

Hava Harp Okulu’na müracaat eden ilk başörtülü pilot adayı Rümeysa Sena Özdemir, haksız yere elendiğini savunarak iki emekli askeri eğitmen hakkında dava açtı.

İlk olmuştu! Hukuk savaşı başlattı
İlk olmuştu! Hukuk savaşı başlattı
GİRİŞ 01.03.2017 09:52 GÜNCELLEME 01.03.2017 09:52
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Hükümetin bazı üniversitelerden askeri okullara yatay geçiş hakkı tanımasıyla Hava Harp Okulu'na müracaat eden ilk başörtülü öğrenci 22 yaşındaki Rümeysa Sena Özdemir'in emekli asker iki öğretmen pilotun uyguladığı baskı nedeniyle elendiği ortaya çıktı.

BIRAK DİYE BASKI YAPILDI

Özdemir, Fırat Üniversitesi'nde Mekatronik Mühendisliği 3'üncü sınıf öğrencisiyken, 15 Ekim 2016'de mülakatlara girdi. Milas Hava Meydan Komutanlığı'nda 1 ay eğitim aldı. Bir bayan eğitmen 'ileride sıkıntı yaşayabilirsin' diye okulu bırakması için ikna etmek istedi.

İKİ HOCANIN İŞBİRLİĞİ Mİ?

Üç ayrı hocayla uçan Özdemir, 8'inci sortide normalde yalnız uçuş kontrolü alan M.K. ile uçmak zorunda kaldı. M.K'nın zayıf verdiği genç kız, son uçuşta diğer öğretmen L.K ile uçtu. L.K'nın hava sisli olmasına rağmen Rümeysa'ya uçuş yaptırdığı, hataya zorladığı iddia edildi. Rümeysa, M.K'nın 'sen bu işi yapamazsın' diye psikolojik baskı kurduğunu söyledi.

GÜRBÜZ'ÜN ÖNÜNÜ AÇTI

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na gönderdiği dilekçeye cevap alamayan Özdemir, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Öte yandan Rümeysa'nın başlattığı hak mücadelesi, THY Uçuş Akademisi'nin benzer bir hata yapmasının önüne geçti. Rümeysa'dan sonra başvuran Merve Gürbüz'ün hakkıyla uçmasına olanak tanındı.

YENİ ŞAFAK

YORUMLAR 13
  • Kim Kazandı? 7 yıl önce Şikayet Et
    Yahu ben hatırlıyorum 90larda kız erkek karma eğitime, kadının çaışmasına çok dindar olmayan insanlar bile karşıydı. Ama baş örtüsü yasak dendi vaay nasıl yasak biz de gideriz okula, biz de çalışacaz kamuda başörütlü oalrak vs kavgası derken Akparti yasakları kaldırınca kimse bu ne kadar İslama uygun sorgulamaz oldu! Neticede tesettürlü kadınlar her yerde. İşte, sokakta, cafede, rock konserinde onlar da gezip tozmanın derdinde, onlar da çocuk yapmayı yük olarak görüyor vs. Kim kazandı gerçekten laikçiler mi İslam mı? Onlar kazandı mı bilmem ama dindarlar kaybetti, sınıfta kaldı!
    Cevapla
  • nereye bu gidiş 7 yıl önce Şikayet Et
    dindarlar derken dindar mı kaldı kardeş. dünün şeraitçıları bu gün gizli laik oldu hepsi. koltuk nelere kaadir
    Cevapla
  • doğruya doğru 7 yıl önce Şikayet Et
    yorumundaki tek yanlış tesettürlü kadınlar ifadesi. başını kapatmak tesettür değildir. suratında bi kilo boya, altında pantolon, dar, rengarenk ve ilgi çekici kiyafetlerin tesettürle uzaktan yakından alakası yok. tesettür kadının güzelliğini çekiciliğini örtmek yabancı erkeğin ilgisinden ve bakışından kendini sakınmak için vardır. bunlarınki ise tesettür değil teberrücdür. haremlik selamlığa hiç girmiyorum o zaten bu iktidarla beraber tedavülden kalktı.
    Cevapla
  • Nereye? 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir kadının kışlada işi ne? Tesettür veya İslami yaşamdan anlaşılan kadının başını örtüp yüzlerce erkeğin arasına girmesi, onlarla dağ bayır gezmesi, kadın erkek aynı ortamlarda çalışması, muhabbet etmesi ( aynı ortamda olup muhabbet etmemek diye bir şey yok! ) kız erkek karma eğitim vs vs .. Bunun neresi İslami? Biz de erkeklerle eşitiz, iz de her işi yapacaz, biz de her yerde olacaz deyince bizim Avrupadan ne farkımız kalıyor??? Bir tek başını örtmek mi! Müslümanlar iyice şuursuzlaştı ve maalesef Akparti kadın istihdamı falan diyerek bunun önünü açıyor.
    Cevapla
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Sırf başörtüsü var diye elenmesi de yanlış, sırf başörtüsü var diye yüksek not istemesi de yanlış. Yapamamış elenmiş. Büyütecek bişey yok.
    Cevapla
  • yeter artik 7 yıl önce Şikayet Et
    ne ustiyolar turbanindan.anlamiyorum bu insanlari.bu zulum niye.birakin insanlarin sacini basini.cok cahilce buluyorum bu davranislari.hem insanlarin ozgurlugune karisiyorlar hemde bu ulkede ozgurluk yok diyolar.ikiyuzluler.
    Cevapla
  • Mali06 7 yıl önce Şikayet Et
    Özgürlük yok diyorsun adalet in olmadığı yerde özgürlük olurmu
    Cevapla
  • frk 7 yıl önce Şikayet Et
    en başından reklam kokuyordu bunun hareketı. Ben elenmesının anormal bır durum oladığının kanaatındeyım. Kafayı örtmekte tesettür değıldır. üstü ört altı aç . ne ala
    Cevapla
  • doğruya doğru 7 yıl önce Şikayet Et
    recep efendi bu gıybet değil din tahrifçilerine hakkı söylemektir. doğru söylemiş bunun tesettürle uzaktan yakından alakası yok. bu ara başörtü prim yapıyor hepsi bu. modası bile var artık. tesettürün modası defilesi olurmu? allahtan korkun. müslümnalar daha ne kadar susacak tepkisiz kalacak bu rezilliğe. başörtülü şarkıcı, tekvandocu, maç hakemi, dans ekibi hatta buz hokeyi takımı bile var. biz böyle bir özgürlük istemiyoruz.
    Cevapla
  • recep 7 yıl önce Şikayet Et
    gıybet nedir bilir misin?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi