ABD, İncirlik'e alternatif buldu! 20 gün kaldı

ABD kısa bir süre önce DEAŞ'dan alınan Tabka Askeri Havaalanı'nda inşa çalışması kapsamında mühendis gönderdi.

ABD, İncirlik'e alternatif buldu! 20 gün kaldı
ABD, İncirlik'e alternatif buldu! 20 gün kaldı
GİRİŞ 10.04.2017 11:40 GÜNCELLEME 10.04.2017 11:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD kısa bir süre önce DEAŞ'dan alınan Tabka Askeri Havaalanı'nda inşa çalışması kapsamında mühendis gönderdi. Çoğunluğunu terör örgütü YPG'lilerin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'nden (DSG) üst düzey bir yetkili, ABD'li mühendislerin havaalanının kullanıma hazır olması için çalışmalar yaptığını ve burasının Rakka operasyonunda İncirlik'e alternatif olacağını söyledi.

ABD ÇALIŞMALAR YAPIYOR

Suriye'nin kuzeyindeki Rakka kentinin DEAŞ'dan alınması operasyonu sürerken, ABD, DSG'nin elindeki Tabka Askeri Havaalanı'nın koalisyon uçakları tarafından kullanılabilmesi için çalışmalar yapıyor.

Terör örgütü YPG'nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri'nden üst düzey bir yetkili konuyla ilgili Rus ajansı Sputnik'e konuştu.

'20 GÜNE KADAR HAVAALANI KULLANIMA AÇILIR'

Tabka Askeri Havaalanının çok stratejik bir öneme sahip olduğunu belirten yetkili:" Kısa süre önce DEAŞ'dan temizlediğimiz Tabka AskeriHavaalanı'nın kullanıma açılması için ABD mühendisler gönderdi. Havaalanı çok tahrip olmuş. Şu an kullanılamıyor. Burada 3 yıl önce Suriye Ordusu ve DEAŞ arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı için zarar çok. DEAŞ 2014 yılında havaalanını ele geçirdiğinde koalisyon uçakları burayı yoğun bir şekilde bombalamıştı. Biz de DEAŞ'dan alırken havaalanı zarar gördü. DEAŞ bomba yüklü araçlarla burayı kullanılamaz hale getirmişti. Havaalanının kullanıma açılması için şimdi ABD'li mühendisler çalışma yapıyor. 20 ABD'li mühendis çalışıyor. 20 güne kadar havaalanı kullanıma açılır. Bu üs aynı zamanda Türkiye'deki İncirlik Üssü'ne bir alternatif de olabilecek." dedi.

YORUMLAR 4
  • Mardini 7 yıl önce Şikayet Et
    Incirlik alternatif olması mümkün değil. Çünkü incirlik kara deniz ve havadan rakibivsadece Tartus rus üssü olur
    Cevapla
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Good bye USA..
    Cevapla
  • Vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    Abd suruyede istedi gibi ust kurup istedini yapiyor nerede turkiyeye el babatan hala cekilmedi diyenler topragimizi isgal ediyor diyenler hepsi amerikanin yalakasi olmus adami olmuslar rusya iran isaril ses yok turkiyeyapsa bunu kiyamet kopardi
    Cevapla
  • yap boz 7 yıl önce Şikayet Et
    birkaç bomba yada kim tarafından yapıldığı belli olmayan bir saldırı bozabilir bu işleri.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor