Şov yapan Figen'e hakimden sert tepki!

Figen Yüksekdağ, 'terör örgütü propagandasın yapmak' suçlamasıyla yargılandığı davada hakimin sabrını taşırdı.

Şov yapan Figen'e hakimden sert tepki!
Şov yapan Figen'e hakimden sert tepki!
GİRİŞ 13.04.2017 15:54 GÜNCELLEME 13.04.2017 15:54
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Figen Yüksekdağ, 'terör örgütü propagandasın yapmak' suçlamasıyla hakkında açılan davada, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

AVRUPA'DAN TAM DESTEK

Yüksekdağ'ın duruşmasını, aralarında Avrupa Sosyalist Partisi Kadın Örgütü Başkanı Zita Gurmai, Dünya Kadın Konferansı üyesi Annedore Wilheim, İsveç Sosyal Demokrat İşçi Partisi Milletvekili Anders Österberg'in de bulunduğu çok sayıda Avrupalı parlamenter izledi.

Figen Yüksekdağ'ın, Almanya'nın Köln kentinde yaptığı bir söyleşide sarf ettiği ve bir Alman gazetesinde yer aldığı iddia edilen, "Biz parlamento seçimlerinde yüzde 13 oy aldık. İki aylık seçim kampanyalarında 7 HDP'li öldürüldü. Şu ana kadar failler yargı önüne çıkartılmadı. Öldürülen kişiler ellerine silah alarak PKK ile birlikte savaşmış kişiler değiller. PKK bir özgürlük hareketidir. Aynı zamanda eşitlik ve demokrasi mücadelesi veren bir örgüttür. Biz PKK'nın bu hedeflere ulaşmak için başvurduğu yöntemi onaylamıyoruz. Ancak şunu kabul etmeliyiz ki, uyguladığı program terör değildir" sözleri nedeniyle, hakkında Ankara 13. Ağır Cezam Mahkemesi'nde, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla açılan davada hakim karşısına çıktı.

MAHKEME BAŞKANI:  BURASI MİTİNG MEYDANI DEĞİL

Duruşmaya, tutuklu bulunduğu Kocaeli F Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanan Figen Yüksekdağ, "Bir ülkede milyonlarca insan terörist ilen edilebiliyorsa, o ülkenin seçilmiş siyasetçileri hapse atılabiliyorsa o ülkedeki sorun, terör sorunu değil, yönetim sorunudur" şeklinde konuşmasının sürdürdü. 

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Zikrullah Özbağ araya girerek, "Konuya gelir misiniz. Burası seçim meydanı değil" diyerek, Yüksekdağ'ı uyardı. Yüksekdağ ise Mahkeme Başkanına, "Ben sizin yargıladığınız herhangi bir insan değilim. 6 milyon insan adına konuşuyorum" dedi. 

TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Yüksekdağ'ın avukatları da söz alarak, suça konu yazının aslının çözümlendikten sonra dosyaya girmesini ve müvekkillerinin kürsü dokunulmazlığı hakkında meclisteki konuşmalarının istenmesini talep etti. Mahkeme talepleri reddederek savcıdan mütalaasını açıklamasını istedi.

SAVCI 7.5 YILA KADAR HAPİS CEZASI VERİLMESİNİ TALEP ETTİ

Yüksedağ hakkında mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, sanığın sözlerini ikrar etmediğini ve sözlerinde terör örgütünün propagandasını yaptığının açık olduğunu belirterek, 1.5 yıldan 7.5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Mütalaa karşısında son sözü sorulan Yüksekdağ, dökümlerin eline ulaşmasından sonra savunmasını yapacağını belirtti. Mahkeme, sanığa savunması için süre verilmesine karar vererek, duruşmayı 6 Haziran 2017'ye erteledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 41
  • Ezo 7 yıl önce Şikayet Et
    hakime beni her hangi biri gibi yargılayamazsın sradan biri değilim de sonra da eşitlik özgüelük de sen kimsin kıro?! Ağır işleyen ağır aksak bir adalet sistemi... ertelemek için duruşma yapıyorlar devamlı
    Cevapla
  • zeki42 7 yıl önce Şikayet Et
    yedigi kaba pisleyenin cezasi idamdir baska yolu yok.avrupada sahibini isiran köpegi bile öldürüyorlar bunlarida idam edeceksiniz baskacikar yol yok idammmmmmmmmmmm.saygilar
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    galipolan allahtır.
    Cevapla
  • Ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    Suçu sabit daha ne uzatılıyor ki bir an önce cezası kesilmeli dağdaki teröristten daha tehlikeli bunlar ona göre kanunlarda cezası bellidir bir an önce gereken yapılmalı
    Cevapla
  • jilet 7 yıl önce Şikayet Et
    içeride kaşıntısı tutmuştur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda
Meteoroloji'den Marmara için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!