Kılıçdaroğlu'na hakarete para cezası

Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan heykeltıraş Ragıp Çiçen, 12 bin lira adli para cezasına mahkum edildi.

Kılıçdaroğlu'na hakarete para cezası
Kılıçdaroğlu'na hakarete para cezası
GİRİŞ 12.05.2017 12:45 GÜNCELLEME 12.05.2017 12:45
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 26'ncı Dönem 1'inci Yasama Yılı Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı ile Parti Meclisi (PM) toplantısına başkanlık etmek için geçen yıl 20 Mayıs akşamı geldiği Antalya'da, heykeltıraş Ragıp Çiçen'in protestosuyla karşılaştı.

"BENİM HAYATIMI MAHVETTİNİZ"

Kılıçdaroğlu, havalimanında kendisini karşılayan CHP'li kalabalığı selamladığı sırada İzmir Karabağlar Belediyesi'nden alacağını tahsil edemediğini ileri sürerek VIP çıkış kapısı önüne koşan Çiçen, "Benim hayatımı mahvettiniz" diyerek protesto girişiminde bulundu.

Olaydan sonra Ragıp Çiçen hakkında, kamu görevlisine hakaret suçundan Antalya 23'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Geçen aralık ayındaki ilk duruşmada suçlamaları kabul etmeyen Ragıp Çiçen, söydedikleri ve yazdıklarının arkasında olduğunu, eleştiri hakkını kullandığını söyledi. Kendisine ceza verilmesi halinde bununla ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istemediğini de söyleyen Çiçen, "Çünkü ben suç işlemedim" dedi.

TAZMİNAT DAVASI AÇILDI

Çiçen, mahkemeye 7 sayfalık savunma dilekçesi ile 13 Mart 2015 tarihli Kemal Kılıçdaroğlu'na noterden gönderdiği ihtarnamenin bir suretini de verdi. Ragıp Çiçen, önceki gün görülen 2'nci duruşmaya ise katılmadı. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi, sanığın müvekkiline hakaret etmeye devam ettiğini beyan etti. Bununla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na da şikayette bulunduklarını açıklayan Çelik, sanık hakkında ayrıca Ankara 6'ncı Asliye Hukuk Mahkemesi'nde manevi tazminat davası açtıklarını kaydetti.

CEZA 12 BİN LİRA VE KILIÇDAROĞLU'NUN AVUKAT MASRAFLARI

Bunlara ilişkin belgeleri mahkemeye sunan Celal Çelik, sanığın cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme sanığın kamu görevlisine işlediği suç sabit görüldüğünden Ragıp Çiçen'i 720 gün adli para cezasına mahkum etti. Takdir indirimiyle verilen cezayı 600 güne düşüren mahkeme, günlüğü 20 liradan sanığın 12 bin lira ödemesine hükmetti. Bu cezanın 24 eşit taksitle tahsiline karar veren mahkeme, Kılıçdaroğlu'nun avukatlık ücreti 1980 liranın da sanıktan alınmasına hükmetti.

YORUMLAR 9
  • Demir Çelik 6 yıl önce Şikayet Et
    İşte Fetö denilen virüs.Her taşın altından çıkar.KK onların tayin ettiği kişi.Elbet vatandaşa tazminat ödettirirler.
    Cevapla
  • Mustafa Gürak 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamın alacağı var,Yasa buna çözüm getirmiyor,Git mahkemeye ver diyor.Benim güzel ülkemde böyle bir dosyanın karar bağlanması enaz yıl sürer.Birde üstüne üstlük suçlu durumuna düşürülür.Siz Vekil efendiler.Bu tür sorunlara adil yasalar çıkaramadığınız sürece,bu tür şaibeli dosyalar hakkında karar verecek hakimlerde sizin yasalarınızı uyguladığına göre demekki gerçek suçlu sizsiniz.Ben bir TC Vatandaşı olarak bu gibi saçmalıkları düzenleyici ve uygulamasını takip edici olmadığınız süre bir arpa tanesi kadar olan hakkımı sizlere haram ediyorum.Umarım,HZ Ömer adaletini bilenlerden olursunuz.
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    milletin vekili milletin vekil olarak tayin ettiği adam milletten tazminat aliyor adalete bak beeee
    Cevapla
  • Tespit 6 yıl önce Şikayet Et
    dhkp-CHPkk + fetö
    Cevapla
  • zeki 6 yıl önce Şikayet Et
    Peki bu adamın zararını kim karsilayacak. Böyle adaletmi olur. O adami zarara sokanlar ki.se onlarda alsinlar cezalarini. Adalet ancak bu sekilde saglanir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi