Vefalı Türk geldi! El Bab küllerinden doğdu

4 yıllık DEAŞ esaretinden, TSK’nın destan yazdığı Fırat Kalkanı operasyonuyla kurtulan El Bab’da kapalı kepenkler yeniden açılmaya, halk çarşı pazara çıkmaya başladı.

Vefalı Türk geldi! El Bab küllerinden doğdu
Vefalı Türk geldi! El Bab küllerinden doğdu
GİRİŞ 14.05.2017 10:30 GÜNCELLEME 14.05.2017 10:46
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Fırat Kalkanı Harekatı'nın dönüm noktası olan El Bab geri dönüşler sayesinde nüfusun 50 bini aştığı kentte hayat yavaş yavaş normale dönüyor. DEAŞ'ın cehenneme çevirdiği ilçede enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken güvenlik birimleri tarafından EYP ve mayın temizliği yapılıyor. İnsanların evlerine dönmesiyle tekrar canlanan El Bab sokaklarında pazarlar kuruluyor. Türkiye'nin desteğiyle ayağa kalkan kent yeniden canlanırken insanların yüzleri gülüyor. Yeniden açılan okullarda çocuklar eğitim görüyor. Motosiklet sesinin eksik olmadığı ilçeye geri dönüşler artacak gibi.



4 KABUS YIL

Türkiye sayesinde özgürlüklerine yeniden kavuştuklarını belirten ilçe sakinleri, "Kâbus gibi geçen 4 yılı unutmaya çalışıyoruz" dedi. Zorlu geçen çatışmalarda ÖSO savaşçıları 500'den fazla kayıp verirken 67 Türk askeri de şehit oldu. 3 bine yakın terörist etkisiz hale getirildi.

8 BİN YENİ KONUT

Kente Türkiye'nin desteği ile 8 bin yeni konut yapılacak. Bölgeye Sağlık Bakanlığı'nın da desteğiyle 200 yataklık geniş çaplı bir hastane inşa edilecek. Çatışmalarda zarar gören okulların onarılmasına devam edilecek. El Bab'a ÖSO'ya ait kontrol noktalarını geçtikten sonra giriliyor. El Bab kuşatmasında şehit olan binbaşı Bülent Albayrak ve ÖSO şehitleri, posterleri şehrin girişlerine asılarak yad ediliyor. DEAŞ'tan kurtulan kentin güvenliğini eğitimlerini Türkiye'de tamamlayan sayıları bini bulan Özgür Suriye Polisi ve ÖSO Özel Kuvvetleri askerleri sağlıyor. Kentin her noktasında devriye gezen güvenlik birimleri El Bab'da kuş uçurtmuyor. İş makineleri enkaz kaldırırken bölge sakinleri de evlerini onarıyor, dükkanlarını boyuyor. Sağlık Bakanlığı'nın desteğiyle tekrar açılan El Hikmet Hastanesi'nde bölge sakinlerinin tedavisi yapılıyor.



GERİ DÖNÜŞ...

Kendilerini DEAŞ'tan kurtaran Türkiye'ye teşekkür eden Mustafa Hüseyin Ali, "DEAŞ'ın temizlenmesiyle birlikte dükkanımı tekrar açtım. Çarşı cıvıl cıvıl. İnsanlar evlerine geri dönüyor. Ailemi Türkiye'ye göndermiştim. Yakında ailem çocuklarım buraya gelecek. Türkiye elektrik getirecek, su getirecek. Şimdilik yüzümüz gülüyor. Allah herkesten razı olsun" dedi.



ÖZGÜRLÜK GÜZEL

Yeni açacağı motosiklet dükkanının hazırlıklarını yapan Salih Kasım, "Dükkanım kapalıydı. Harabeye dönmüştü. Tadilatını yaptıktan sonra boya işleri kaldı. Çok yakında motosiklet dükkanımı açacağım. 4 yıl boyunca korkunç olaylara şahit olduk. İnsanlarımız sebepsiz yere öldürüldü. Acı çekti. Evleri yuvaları yıkıldı. Kadınlarımız evlerinden çıkamadı. Sonunda kurtulduk. Özgürlük çok güzel bir şey" diye konuştu.

'TEŞEKKÜRLER ERDOĞAN'

El Bab'da hayatın yavaş yavaş normale döndüğünü söyleyen belde sakini Mustafa Halaye, "Burası DEAŞ'tan önce çok güzel bir şehirdi. Suriye'nin dört bir tarafından insanlar gelir gezer, yemek yerdi. Şimdi koca enkaza döndü. Hayat artık yavaş yavaş düzeliyor. İnsanlar evlerine geliyor. Yıkıntılar kaldırılıyor. Caddeler sokaklar hareketleniyor. Bizi büyük bir beladan kurtaran Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türkiye'ye teşekkür ediyoruz." dedi.

Sabah

YORUMLAR 18
  • Reso 6 yıl önce Şikayet Et
    Bakalım bu isid kökü ne zaman bitecek
    Cevapla
  • tum medya 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber tum yabanci ve yerli medya kuruluslarina gonderilmeli ozellikle islam ulkelerine.cunku bize nufuz lazim.ozellikle gorsel basina verilmeli
    Cevapla
  • vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah bin kere razi olsun devletimizden
    Cevapla
  • Hidayet 6 yıl önce Şikayet Et
    Şam a kadar ,irakta da basraya kadar gidilmedikçe rahat yok bize vs muslumanlara
    Cevapla
  • Alaylı 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu devlete ve millete zeval verme Ya Rabbi. Hain ve ajanların oyunlarını başlarına çevir. ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBAN kiralamaya ağır cezalar geliyor! Maliye geniş çaplı çalışma başlattı
Seçim sonrası ilk kabine toplantısı! İşte masadaki 4 kritik başlık! Gözler Erdoğan'da