Diyanet-Sen Başkanı Aras FETÖ’den tutuklandı

Diyanet-Sen 2 Nolu Şube Başkanı FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Ruhani Aras, Fas’a kaçarken Atatürk Havalimanı’nda yakalandı.

Diyanet-Sen Başkanı Aras FETÖ’den tutuklandı
Diyanet-Sen Başkanı Aras FETÖ’den tutuklandı
GİRİŞ 19.05.2017 17:36 GÜNCELLEME 19.05.2017 18:09
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Diyanet-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Ruhani Aras, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında yakalanıp tutuklandı. Aras'ın 14 Mayıs 2017’de Fas’a kaçmak üzere gittiği Atatürk Havalimanı’nda yakalandığı öğrenildi.  

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca FETÖ mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan Diyanet-Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Ruhani Aras, 14 Mayıs 2017 tarihinde Fas’a kaçmak üzere gittiği Atatürk Havalimanı’nda yakalandı.  Gözaltına alındıktan sonra emniyete götürülen ve buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen şüpheli Aras, savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarıldı. Şüpheli Aras, hakimlikte verdiği ifadenin ardından  tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YUNANİSTAN'A KAÇARKEN YAKALANDILAR

Fethullahçı Terör Örgütü mensubu 6 şüpheli Antalya Kaş'tan deniz yoluyla Yunanistan'ın Meis adasına kaçmak isterken suçüstü yakalandı. Antalya Emniyet Müdürlüğü KOM Şube görevlileri, Kaş'ta bir gurup şüphelinin tekne ile 900 metre mesafedeki Meis Adası'na kaçma hazırlıkları yaptığı ihbarını aldı. Olay yerine intikal eden Antalya polisi, şüphelileri bir teknede suçüstü yakaladı.

BYLOCKÇULAR

Sabah'ın haberine göre emniyete götürülen şüphelilerin 3 kadın 3 erkekten oluşan karı koca oldukları, yanlarında dört çocuk bulunduğu, örgütün kriptolu haberleşme programı Bylock kullanıcısı oldukları belirlendi. Şüphelilerden ikisi hakkında arama kararı bulunduğu öğrenildi. Şüphelilerden yüklü para ve sahte pasaportta ele geçirildi.

TUTUKLANDILAR

İstanbul, Ankara ve Konya'dan firar etmek üzere Kaş'a geldikleri belirlenen 6 şüpheliden 5'i tutuklanarak cezaevine atılırken onların kaçışını organize eden 6 şüpheli de yakalandı. Bu şüphelilerden 3'ü de tutuklanarak cezaevine gönderildi. FETÖ'cü şüphelilerin Antalya'da bir süre gizlendikleri bir hücre evi de belirlendi. Haklarında tutuklama kararı verilen şüpheliler Antalya Cezaevi'ne konuldu. 4 çocuk ise yakınlarına teslim edildi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 5
  • ااتهعى 6 yıl önce Şikayet Et
    Şu sendikaları diyanet seni vs hepsini kapatın acilen ..... adamlar israil muhafızı gibi çalışıyor isimde din gönüllüsü akla hayale gelmez şeytanı işler çeviriyorlar..... benden duyurması yetkililer bu çağrıyı fazlasıyla dikkate alsınlar....
    Cevapla
  • Sevgi 6 yıl önce Şikayet Et
    Bırakmayın bu hainleri alın hepsini
    Cevapla
  • bozo 6 yıl önce Şikayet Et
    bu milletin ekmegini yediniz ,hainler icin yaşasin cehennem!!!!
    Cevapla
  • galender 6 yıl önce Şikayet Et
    idam olmazsa başa çıkılamaz bu hainliklerle onun için idam şart
    Cevapla
  • gresunlu 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH 'ın gazabi hainlerin başına yağar inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri