ABD'den FETÖ'ye şok! Reddedildi

ABD'nin Linden İmar Planlama Kurulu, FETÖ'nün açmak istediği "Union Arts and Science Charter School"un işletilmesi için gerekli onayın verilmesini reddetti.

ABD'den FETÖ'ye şok! Reddedildi
ABD'den FETÖ'ye şok! Reddedildi
GİRİŞ 25.05.2017 06:24 GÜNCELLEME 25.05.2017 06:31
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

İşletme onayı alamayan "Union Arts and Science Charter School" Yönetim  Kurulu ise geçen yıl onaylanan başvurusunu geri çekmek zorunda kaldı.

SAHTE BELGELERLE BAŞVURU

FETÖ'nün sahte belgelerle yaptığı başvurunun New Jersey Eyaleti  Charter Okulları Direktörü Harold Lee tarafından onaylandığı ve Lee'nin geçen  temmuz ayında görevinden ayrıldığı, şimdi ise FETÖ'nün okul zinciri iLearn'de  strateji şefi olarak çalıştığı belirtilmişti.

New Jersey eyaletinin Linden kentinde charter okulu açmak isteyen  FETÖ'nün evrakta sahtecilik yaptığı ortaya çıkmıştı.

DİLEKÇELERDEKİ İMZALAR SAHTE ÇIKTI

FETÖ'nün eyaletin eğitim dairesine sunduğu dilekçelerde kent sınırları  içinde bulunmayan sokak adreslerinin yer aldığını belirten yetkililer,  dilekçelerden birinde bahsi geçen adresin boş bir arazi olduğunu, başka bir  belgede ise söz konusu dilekçeyi daha önce hiç görmediğini söyleyen bir kadının  adı ve imzasının yer aldığını ifade etmişti.

"Union Arts and Science Charter School"un açılmasını destekleyen çok  sayıda dilekçedeki imzaların da sahte olduğu ortaya çıkmıştı.

POLİS ADRESLERİ ARAŞTIRINCA GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Linden polis teşkilatında otuz yıl görev yapmış bölge yetkilisi John  Horre, dilekçelerde yer alan adreslerde yaşayan kent sakinlerin kapılarını çalıp, dilekçeleri imzalayan kişilerin söz konusu adreslerde yaşayıp yaşamadığını  sorduklarında, "Bu benim adresim, yıllardır burada yaşıyorum ve o isimde kimse  burada yaşamıyor" cevabını aldıklarını söylemişti.

Horre, ilk olarak ziyaret ettikleri 24 adresin 19'unda dilekçelerde  adı geçen kişilerin yaşamadığını gördüklerini anlatmıştı. FETÖ'nün okul açmak  için 2015 yılının ekim ayında yaptığı başvuru dilekçesinde 2007 yılında ölmüş bir kadının imzasının olduğu da belirtilmişti.

AÇIKÇA DOLANDIRICILIK

Linden okulları müfettişi Danny Robertozzi ise bunun açıkça  dolandırıcılık olduğunu, sahte belgelerle yapılan bir başvurunun iptal edilmesi  gerektiği değerlendirmesinde bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 26
  • orhan 6 yıl önce Şikayet Et
    o kafa ney ya oyle
    Cevapla
  • samimi 6 yıl önce Şikayet Et
    Cagimizin azili ingiliz ajani Fölawrensi.
    Cevapla
  • cihat 6 yıl önce Şikayet Et
    Münafık nursuz iblis.
    Cevapla
  • müslim 6 yıl önce Şikayet Et
    kafirler birbirini sever yav
    Cevapla
  • Yunus Emre BULUT 6 yıl önce Şikayet Et
    Kanser virüsü kimdeyse ınu mahveder.. bırakın ABDde kalsınlar.. ABDyi de yıksınlar dünya iki beladan birden kurtulur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...