Türk gencine neden defol git dedi? Böyle kıvırdı

Hollanda Başbakanı, bir Türk genci için "Sen defol git kendi ülkene" sözleriyle ilgili eleştirilere yanıt verdi.

 Türk gencine neden defol git dedi? Böyle kıvırdı
Türk gencine neden defol git dedi? Böyle kıvırdı
GİRİŞ 25.05.2017 11:46 GÜNCELLEME 25.05.2017 11:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hollanda Başbakanı Mark Rutte dün akşam katıldığı tartışma programında Türk asıllı avukat, öğretmen ve psikolog ile kendisinin son zamanlarda Hollanda'da yaşayan Türklere karşı tavrı üzerine tartıştı.

Başkent Amsterdam'daki Pakhuis de Zwijger salonunda Hollandalı ve Türk seyircilerin katıldığı etkinlikte, ayrımcılık, entegrasyon, vatandaşlık gibi konular üzerinde yapılan tartışmanın ana teması, Başbakanın seçim kampanyası sırasında gazetelere verdiği ilandaki "normal davran ya da terk et" cümlesiydi.

AYRIMCILIĞA DİRENMEK GEREKİR

Ayrımcılığın Avrupa tarihinde her zaman yer aldığını söyleyen Rutte, "Başka bir ülkeye göç eden topluluklar üzerinde her zaman ayrımcılık olmuştur. Ama bu topluluklar o ülkeye adapte oldukça belirli bir süre sonra bu sona ermiştir. Bazen de ayrımcılığa karşı direnmek gerekir" dedi.

"SEN DEFOL GİT"

Rutte, geçen sene temmuz ayında Türkiye'deki darbe girişimini protesto eden bir grup gencin, Hollandalı gazeteciye "Defol git" demesi üzerine Başbakanın bir televizyon programında "Sen defol git kendi ülkene" cümlesi için yanlış anlaşıldığını savundu.

Bunun herkes için geçerli olmadığını belirten Rutte, "Bunu sadece orada gazetecinin işini yapmasına izin vermeyen o gence dedim. Eğer burada mutlu değilsen o zaman ülkeyi terk et" ifadesini kullandı.

SÖYLEM VAR UYGULAMA YOK!

Tartışma programında yer alan Türk asıllı öğretmen Halil İbrahim Karaaslan, "Başbakanın bu tür ortamlarda yaptığı söylemleri ve açıklamaları pratik uygulamalarında göremiyoruz" diye konuştu. 
 

YORUMLAR 6
  • Omer 6 yıl önce Şikayet Et
    Kendi ülkemde ot yerim çamur içerim de gavurun ülkesinde bir lokma ekmek yemem. Öleceksem de bu topraklarda ölecek olmak bize şereftir. Çok şükür bana vatanımda kimse defol git diyemez.
    Cevapla
  • Necdet Savaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen de haklısın ... Çünkü emperyalist emelleriniz artık dünyada sökmüyor. Dünya size 'defol git' demeye başladı.Bütün sorununuz ordan geliyor. Dünya üzerindeki satışlarınız iyice azaldı.40-50 yıl önce dünya elektronik deviniz artık can çekişiyor. Demir çelik sanayiniz Hintlilerin eline geçti. Türkiye artık size elektronik eşya satmaya başladı . Büyümemizi çekemiyorsunuz. Sizin Suriye de ne işiniz var . Bir müslüman öldürürsem kardır diyorsunuz.Allah büyüktürr. Siz küçülecek İslam alemi büyüyecektir inşaallah.
    Cevapla
  • Ademsul 6 yıl önce Şikayet Et
    Nasil elektronik eşya ihraç ediyoruz biz elektektronik malzeme uretmiyoriz masil ihraç edelim ,beni aydınlatırmisiniz
    Cevapla
  • ZOR65 6 yıl önce Şikayet Et
    1942-1945 Hitler Analarını ağlatı bu densizlerin. Türkler Adam etti Avrupayı !!! Defolacak biri varsa oda kendileri.
    Cevapla
  • Tevarih 6 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'da demokrasi ,insan hakları,eşitlik, özgürlük vs. sadece kendi halkı için vardır ve insanların hassas olduğu bu konuyu kendi menfaatleri aleyhine olan ülkelere saldırmanın, riyakarlıklarını gizlemenin ve de ırkçı-sömürgeci faaliyetlerini gizlemenin bir vasıtası olarak kullanagelmişlerdir her devirde farklı adlar altında yaptıkları gibi.Mavraya gerek yok;zira Türkiye'ye yaptıklarınız ortada.Artık genetiğinizi çözdük,çiğerlerinizde çok molokül oksijen dolaştığını ve kaç para ettiğini biliyoruz.Lafı kıvırttırtmaya hiç gerek yok söylemeseniz de biz biliyoruz.
    Cevapla
  • MUSTAFA AKTAŞ 6 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü saygısızsın Erdem den haberin yok Devlet adamlığı ağırlığını taşıyamıyorsun Sen bir edebali büyüğümüzün NASİHATLARINI oku
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı