İstanbul'da polisten taksilere sıkı takip

Durdurulan taksiler K-9 köpekleriyle didik didik arandı, yolcuların ise GBT’si sorgulandı

İstanbul'da polisten taksilere sıkı takip
İstanbul'da polisten taksilere sıkı takip
GİRİŞ 25.05.2017 16:55 GÜNCELLEME 25.05.2017 16:59
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ilçe emniyet müdürlükleri tarafından özel harekat, narkotimleri ve trafik denetleme şube müdürlüğünün desteğiyle 300 polisin katıldığı 50 ayrı noktada ticari taksilere yönelik sabit yol uygulaması yapıldı.

Dev uygulamada durdurulan taksiler ve yolcuları GBT’sini sorgulanırken, polis “İra” isimli K-9 köpeğiyle araçları didik didik aradı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından 25 ilçede 50 ayrı noktada sadece ticari taksicilere yönelik sabit yol uygulaması gerçekleştirildi. İlçe Emniyet Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen uygulamaya Özel Hareket Polisleri, narkotimleri, Önleyici Hizmetler ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı 300 polis destek verdi.

Uygulama kapsamında Beyoğlu Tarlabaşı Bulvarı Balo Sokak girişindeki uygulama noktasında ticari taksiler durduruldu. Taksi şoförleri ve içerisindeki yolcular, polis ekipleri tarafından üst araması yapılarak Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgusu gerçekleştirildi.

Taksiler “K-9 “köpekleri ile didik didik arandı

Şoförlerin ve yolcuların GBT sorguları gerçekleştirilirken, polis “İra” isimli K-9 köpeğiyle araçları didik didik aradı. Uygulamaya takılan bir taksinin yolcusu, “Uygulamadan memnunuz, devamlı böyle şeyler olmalı. Asayiş için bu gerekli” dedi. Başka bir yolcu ise “Uygulamanın yapılmasından memnunuz” ifadelerini kullandı.

Yapılan aramalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanılmazken, polis ekipleri uygulamaları ve aramaları devam ettireceği öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • türk 6 yıl önce Şikayet Et
    izmirde gecekondu mahallesinde oturuyom benim çocuklar kimin uyuşturucu ictigini biliyor içende çok satanda emniyet niye bilmiyor izmirde gece kondu bölgeisnde hem satılıyor hem içiliyor ben görmedim ama duyuyorum nardinli ve dogulular ne iş yapıyor yarısı bu işi yapıyor
    Cevapla
  • mtdrgn 6 yıl önce Şikayet Et
    suçluları bulacağınız yerleri arayın. bomboş iş yapmışsınız sonuç olarak da hiçbir suç unsuruna rastlamamışsınız. otogara gelin 24 saat 300 polisle gezin bir bakalım. neler olacak...
    Cevapla
  • deniz emmi 6 yıl önce Şikayet Et
    otagara gelin bataklik icinde siirtli batmanli taksiciler teror estiriyor
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    çok olumlu bir hareket böylece uyuşturucu satıcıları rahat satış yapamazlar
    Cevapla
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Taksiler özel halk otobüsleri ve minibüslerin çoğu başıboş hareket ediyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor